Blessure

Blessurevrij badmintonnen

Badminton is de meest explosieve sport die bestaat. De been- en armspieren en gewrichten worden tijdens het badmintonnen zwaar belast. Een blessure ontstaat daardoor plots of sluipt er langzaam in. Wij hebben de gezondheid van onze leden hoog in het vaandel staan. Daarom vind je onderstaand onze tips.

Goed schoeisel is heel belangrijk. Het zorgt voor een stabiele basis wat invloed heeft op het complete gestel van je lijf. Daarom werken wij samen met Starshoe. Starshoe geeft advies op maat, waardoor jij zekerder kan sporten.

Wij hebben een aantal rackets beschikbaar om mee te oefenen. Echter, wanneer je vaker komt is het wenselijk om je eigen racket aan te schaffen. Laat je hierbij adviseren door de badmintonwinkels in de buurt.

Wanneer je al een (oud) racket hebt en je wilt weer komen spelen, controleer dan de bespanning. Het is wenselijk om met een goede bespanning te spelen om je spieren zoveel mogelijk te ontlasten. Een nieuwe bespanning is op deze manier zo gehaald.

Het is belangrijk om vanaf het allereerste begin de juiste technieken onder de knie te krijgen. Wij kunnen jou helpen, begeleiden en corrigeren tijdens de trainingen.

En het minst favoriete, maar oh zo belangrijke, onderdeel van het badmintonnen; de warming-up. Daar vele wordt deze overgeslagen en wordt er direct gestart met badmintonnen. Maar wees niet zo eigenwijs, kom niet in de verleiding om het over te slaan en doe het gewoon! En voor de rest, let een beetje op jezelf!

Toch geblesseerd geraakt?

Wat naar zeg! Wij hopen op een voorspoedig herstel. 

Wij snappen dat er niets zo vervelend is om een factuur van de contributie te ontvangen terwijl je niet je favoriete sport kan beoefenen. Wanneer je langdurig gebleseerd bent, neem contact op met de secretaris voor de aanwezige coulance maatregelen voor het volgende seizoen.