Competities

De club is aangesloten bij Badminton Nederland, die het hele jaar door op verschillende niveau’s voor jong en oud competities organiseert. Kijk welke competities er zijn en schrijf je in.

Competities voor jeugd

De opstapcompetitie is een ‘laagdrempelige’ competitie voor beginnende spelers (jong en oud). Bij deze competitie is er:

  • een goede, laagdrempelige sfeer
  • uitgebreide begeleiding 
  • een zo kort mogelijke reisafstand naar uitwedstrijden
Zowel de jeugd- als de opstapcompetitie worden in de periode van januari tot eind maart gespeeld. 

Speciaal voor de jongeren is er de jeugdcompetitie Regio Zuid-West van de badmintonbond. De teams worden ingedeeld naar sterkte en leeftijden.

Zowel de jeugd- als de opstapcompetitie worden in de periode van januari tot eind maart gespeeld.

Competities voor volwassenen

De najaars of ook wel genoemd Bondscompetitie is een gemengde competitie en loopt van september t/m februari. Het niveau van de competitieteams bij loopt uiteen van de 1e t/m de 9e divisie. Ook kunnen er sinds 2019 herenteams aan deelnemen. Thuiswedstrijden van BCP worden op maandagavonden gespeeld.

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Definitieve teams moeten in april al doorgeven worden.

De voorjaarscompetitie loopt van maart t/m juni en is een  gezellige competitie met dames- en herenteams. Per wedstrijd speel je 4 dubbels en 4 singles. In deze competitie kan je niet promoveren of degraderen en staat het recreatieve en gezellige gedeelte van badminton centraal.

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Definitieve teams worden moeten in oktober al doorgeven worden.

Verder is er een aantal keren per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan toernooien bij omliggende verenigingen. Op de maandag- en de donderdagavond worden er binnen de club wedstrijden gespeeld. Op maandagavond wordt dit onderling geregeld, op de donderdagavond gaat dit door middel van tossen. Daarnaast wordt het gehele jaar de mogelijkheid geboden om training te volgen op zowel de maandag- als de woensdagavond.

Wedstrijdformulieren. 

Wedstrijdformulieren kun je hier downloaden en printen

Heb je vragen over de competitie? Stel ze aan onze wedstrijdsecretaris.