Competities

Er worden het hele jaar door op verschillende niveau’s voor jong en oud competities gehouden. Kijk welke competities er zijn en schrijf je in!

Jeugdcompetities

De opstapcompetitie is een ‘laagdrempelige’ competitie voor beginnende spelers (jong en oud). Bij deze competitie is er:

  • een goede, laagdrempelige sfeer
  • uitgebreide begeleiding 
  • een zo kort mogelijke reisafstand naar uitwedstrijden
Zowel de jeugd- als de opstapcompetitie worden in de periode van februari tot eind mei/begin juni gespeeld. 
De teams moeten begin november worden doorgegeven.
Thuiswedstrijden worden altijd op zondagmiddag om 13:15 gespeeld in de Viergang of Emerald.

Speciaal voor de jongeren is er de jeugdcompetitie Regio Zuid-West van de badmintonbond. De teams worden ingedeeld naar sterkte en leeftijden.

Zowel de jeugd- als de opstapcompetitie worden in de periode van februari tot eind mei/begin juni gespeeld. 

De teams moeten begin november worden doorgegeven.
Thuiswedstrijden worden altijd op zondagmiddag om 13:15 gespeeld in de Viergang of Emerald.

Bij de Clubkampioenschappen spelen de kinderen singles. De winnaar van de eerste poule bij de jongens en de winnaar van de eerste poule bij de meisjes mogen zich clubkampioen van het jaar bij de jeugd noemen.

De Clubkampioenschappen worden in een weekeind van november gespeeld.

Competities voor volwassenen

Bij Badmintonclub Pijnacker kun je aan veel competities deelnemen. De club is aangesloten bij Badminton Nederland die de voor en- de najaarscompetitie organiseert.

Ook aan de recreatieve spelers wordt bij de Badminton Club Pijnacker aandacht besteed.
Van oktober tot en met januari en van februari tot en met mei kan er worden meegedaan aan de recreantencompetitie. Deze competitie is minder intensief (geen single) en heeft een lager niveau dan de gewone competitie. Verder is er een aantal keren per jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan toernooien bij omliggende verenigingen.Op de maandag- en de donderdagavond worden er binnen de club wedstrijden gespeeld. Op maandagavond wordt dit onderling geregeld, op de donderdag gaat dit door middel van tossen. Daarnaast wordt het gehele jaar de mogelijkheid geboden om training te volgen op zowel de maandag- als de woensdagavond.

De najaars of ook wel genoemd Bondscompetitie is een gemengde competitie en loopt van september t/m februari. Het niveau van de competitieteams bij loopt uiteen van de 1e t/m de 9e divisie. Ook kunnen er sinds 2019 herenteams aan deelnemen. Thuiswedstrijden van BCP worden op maandagavonden gespeeld.

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Definitieve teams moeten in april al doorgeven worden.

De voorjaarscompetitie loopt van maart t/m juni en is een  gezellige competitie met dames- en herenteams. Per wedstrijd speel je 4 dubbels en 4 singles. In deze competitie kan je niet promoveren of degraderen en staat het recreatieve en gezellige gedeelte van badminton centraal.

Inschrijven is het hele jaar door mogelijk. Definitieve teams worden moeten in oktober al doorgeven worden.

Recreatieve spelers kunnen ook meedoen aan de Recreatieve Competitie Zuid-Holland. Bij deze competitie staan gezelligheid en sociale contacten centraal. De competitie staat open voor nieuwe spelers tot sterkere recreatieve en ex-competitie spelers. Er worden geen single partijen, maar alleen dubbel- en mix partijen gespeeld in de competities waarin BC Pijnacker deelneemt.

Deze competitie is dus uitermate geschikt voor badmintonners die beginnen met competitie spelen en die de singles (nog) niet zien zitten. 

De najaar competitie is van oktober tot en met januari; de voorjaarscompetitie van februari tot en met mei. In mei kan er worden deelgenomen aan het slottoernooi van RCZ. 

 

Wedstrijdformulieren. 

Wedstrijdformulieren kun je hier downloaden en printen

Heb je vragen over de competitie? Stel ze aan onze wedstrijdsecretaris.