Schoolbadminton

Schoolbadminton

Leren en bewegen gaan hand in hand! 

Badmintonclub Pijnacker is dan ook actief bij scholen en kinderopvang, waar wij badmintonclinics mogen verzorgen. Onze opgeleide trainers laten iedereen op een speelse wijze de kneepjes met het badmintonracket zien. De motorische ontwikkeling van ieder kind zal hierdoor enorm stijgen. Wilt jouw school of kinderopvang ook een badmintonclinic? 

NOC*NSF

Sporten en bewegen zorgen ervoor dat je hersenen zich beter kunnen ontwikkelen. Dus het is extra belangrijk om van jongs af aan al actief bezig te zijn. Het is immers de tijd waarbij je hersenen grote sprongen maken. Sporten en bewegen is hierbij dus onmisbaar in het onderwijs. De NOC-NSF beaamt dit ten zeerste. Het is hun “ambitie om ieder kind en alle jongeren de kans te bieden met plezier te sporten en bewegen en zo de basis te leggen voor een leven lang sport- en beweegplezier.”

SkippyPepijn

Deze ambitie wordt gedeeld door Badmintonclub Pijnacker en SkippyPepijn. Zij willen aan ieder kind en alle jongeren in de gemeente Pijnacker-Nootdorp (waaronder ook Delfgauw) deze kans bieden onder begeleiding van professionele trainers. Het motto van SkippyPepijn is niet voor niet voor niets: 

“Spelend wijs bij SkippyPepijn”

En badminton is hiervoor de uitgelezen kans! Badminton wordt veelal gezien als hét spel voor op de camping. Maar zodra je een spel actief beoefend, wordt het vanzelf een sport. Het is zelfs één van de meest explosieve sporten die er bestaan. Het is de snelste racketsport van de hele wereld!

Met badminton train je je hele lichaam en krijg je scherpe reflexen. Het is een gezonde activiteit, waarbij je concentratie ook nog eens wordt verbeterd. Dit leidt weer tot betere schoolprestaties en zelfbeeld. Naast een hoop plezier, doen we ons lichaam een groot plezier met bewegen.