Verenigingen

De samenwerking binnen een vereniging is al een uitdaging op zich. Laat staan een samenwerking opzetten met een andere vereniging. Toch kunnen er goede redenen zijn om elkaar op te zoeken. Wij staan dan ook open om elke vorm van samenwerking aan te gaan. Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw ideeën en plannen met ons te delen.

Dat een samenwerking zijn vruchten kan afwerpen, laat onderstaande casus wel zien!

SportInspire

Badmintonclub Pijnacker (BCP) en Tafeltennisvereniging Pijnacker (TTVP) namen in 2016 en 2017 (met nog een netsport) samen het initiatief voor SportInspire: een evenement voor iedereen die kennis wil maken met verschillende sporten. Dit is de aanleiding geweest om de samenwerking nog verder te intensiveren. Op maandag 18 maart hebben voorzitters Frank van Schie (BCP) en Roel van der Beek (TTVP) daartoe in Sporthal de Viergang een samenwerkingsovereenkomst ondertekend onder de intiële naam, SportInspire!

De samenwerking omvat te beginnen dat de verenigingen samen en tegelijkertijd gaan sporten in Sporthal De Viergang, waar BCP al speelt. Hierdoor kunnen badmintonspelers op dezelfde avond tafeltennissen en tafeltennissers badmintonnen. Beide verenigingen hopen met dit initiatief meerwaarde te creëren voor bestaande en nieuwe leden. Een bijkomend voordeel is dat de verenigingen de volledige zaal zo optimaal mogelijk kunnen inzetten, waarmee kosten worden bespaard.

Verder zullen de verenigingen onderlinge bestuurservaringen en expertises uitwisselen en activiteiten die van wederzijds belang gaan organiseren.