Jeugdkamp

Jeugdkamp 2011


Geachte lezer!

Het zaterdagavond eten30 september t/m 2 oktober is de jeugd van BC Pijnacker naar Eersel afgereisd voor een gezellig kampweekend met heerlijk weer! Dit jaar was het thema ‘Fout’! De leiding stond op vrijdagavond bij vertrek klaar in hun foute kostuum. Zo was er een heuse pinguin te zien, John Travolta en onder anderen ook oh oh cherso Jokertje! De leiding stond te springen om te vertrekken, want zoals elk jaar hebben wij er ontzettend veel zin in! Helaas is er maar één keer per jaar een kamp! Hieronder staan de kampverslagen van de groepjes. Hou je vast voor spectaculaire verslagen!

Veel leesplezier!

 

De teams met hun verslagen:

 


Cherso

Op 30 september kwamen wij bij de Viergang aan. We stonden op het punt een beregezellig kampweekend te gaan beleven in Eersel. Na een lange reis kwamen we aan en begonnen gelijk aan het eerste spel in het donker. We moesten geluiden volgen en de persoon vinden die dat geluid maakte, zoals de heilige aap, knorretje, verliefde futen, bange geit en de poelefanario.

Na dit spel gingen we t-shirts versieren. Daarna gingen we naar bed. Kelvin is ‘s-nachts nog uit bed gevallen en heeft het overleefd. 

1 okt, de volgende dag, zijn we met een kerstontbijt begonnen (en een gebed gehoord). Daarna deden we de zeskamp, waarin we o.a. blink een parcours hebben afgelegd. Toen gingen we lunchen en na de lunch gingen we het dorp in om een vossenjacht te doen. Na ontmoetingen met pinguïns en danseressen waren we vele spulletjes rijker 500 euro aan zwart geld. Hierna gingen we gezellig met alle andere groepen een regenboograket eten. We gingen terug naar het kamphuis en na fanatiek oefenen voor de bonte avond bleek het tijd voor het avondeten. Het voorgerecht was een ijsje, en het hoofdgerecht bleken snotpannekoeken en eenhoornbloedpannekoeken te zijn. En toen was het tijd voor…. de bonte avond! Het was een ware ongeëvenaarde talentenshow, waarin we geen enkele van de eerste drie plaatsen bemachtigden. Na de bonte avond was er gezelligheid bij het kampvuur wat gevolgd werd door nachtrust.

ChersoZondag 2 oktober zijn wij ‘s-ochtends naar het bos gegaan en hebben wij het postbodespel gedaan. We moesten kaartjes in bussen stoppen maar er bleek een hindernis te zijn: de leiding. Daarna gingen we lunchen en hebben wij op locatie televisiespelen gespeeld. Wij noemen nog even onze persoonlijke hoogtepunten:

Kelvin: bonte avond
Nathalie: bonte avond
Sterre: alles
Rick: bonte avond – postcodespel
Jasper: vossenjacht
Wouter: vossenjacht

Tot volgend jaar!

Thema’s volgend jaar voorstellen: horror, fantasiewezens, regenboog….,eenhoorns, dikke paarden.

 

 

 

De Tokkies

De TokkiesNu zijn we een verhaal aan het schrijven. Net deden we een paar spellen, bijvoorbeeld 5:5. Vanmorgen deden we het spel “postbode”. De bedoeling was in het bos de leiders te passeren. En daarna gooide men het briefje in het blik.

Bij het eerste ontbijt ging het over kerst. Op de laatste avond was de bonte avond. En Gwen en Karlijn werden eerste. Zaterdag was er een vossenjacht. Vrijdag was ook een geluidenspel.

Meningen teamleden:

Jan: ik vond het leukst de talentenjacht;
Kasper: het postcodespel;
Rick: ik vond het geluidenspel het leukst;
Simone: ik vond het een leuk kamp. Het geluidenspel en het postcodespel vond ik het leukst;
Jefrey: ik was ziek;
Frank: ik vond mijn team het leukst.

Thema volgend kamp, de meningen:

Jan: toekomst;
Kasper: Maffia;
Rick: Maffia;
Simone: Toekomst;
Frank: Het oude Egypte.

De wraakactie van: de Nerds

De NerdsDe heenreis was voor ons allemaal erg spannend. We zijn allemaal wagenziek geworden. Het was namelijk iets anders dan studeren en gamen.

Na een tijdje acclimatiseren moesten we onze oren even goed opwarmen. Met enkel een klein lampje werden we in het bos gezet. We werden duizelig van alle geluiden om ons heen, zoals een poelevenario, negatieve ezel, heilig aapje en een gewonde wolf. Deze dieren maakten ons nog aan het schrikken ook.

De eerste nacht konden we slecht slapen. We hadden te weinig huiswerk gemaakt. Onze hersenen hadden nog teveel energie. Er waren ook mensen die rokjes droegen in hun slaap.

De volgende dag begon ook al niet goed. Onze Bob misten zijn taaloefeningen heel erg. Dit beïnvloedde de rest van de groep ook. Het kerstontbijt was een grote verrassing, maar volgens onze berekeningen klopte dit niet helemaal.
Jeetje, jeetje. Er kwam een 6 kamp aan. Echter had iedereen zijn sportkleding in de winkel laten liggen. Uiteraard waren wij de underdog van dit spel. Toch bleek er nog veel sprint talent in de groep te zitten. Remco was zelf zo snel dat hij de groep vóór hem een rondje inhaalde.
In de middag ging iedereen met zijn zelfgemaakte shirt naar het centrum. Hier liepen rare mensen rond (zeker Brabanders).
De leider van de Nerds was ineens omgetoverd tot danseres. Dit trok veel rare blikken. De Nerds konden in het centrum niet goed met geld omgaan. Thomas moest persé een mannenstring hebben en Xander werd blij gemaakt met sandalen met sokken.
In de avond bleken de Nerds goed te kunnen dansen en acteren. Verborgen talenten kwamen boven gedreven. Daniël was de moppenkoning. Bob een Oscar winnende acteur. Remco managede het limbodansen. Xander was het ideale publiek en Thomas bleek te kunnen hakken. Slapie doen.

De volgende dag in het bos werd er flink gezweet uit poriën die we nog nooit eerder hadden gekend. Dat luxe zweet is er dus weer uit.
Uiteindelijk werden de hersenen getest. Dit bleek geen succes na een heel weekend.

Na dit alles hadden we beter thuis huiswerk kunnen maken.

Eindplaats: (2 tot de 2e macht – 3) x 5

Wens thema volgend kamp: toekomst

Xander, Thomas, Remco, Bob, Daniël en Robbin

 

De Flodders

Toen we vertrokken hadden we er helemaal geen zin in. We moesten 2 uur lang in de auto zitten. Toen we aankwamen moesten we onze spullen wegzetten en vertrokken we naar het bos. Hier aangekomen moesten we in groepjes op dierengeluiden afgaan die de leiding maakte. Maar onverwachts bleek er ook een horrortocht te zijn van andere mensen. Gelukkig hadden we er haast geen last van. Het waren leuke geluiden die ze verzonnen hadden, b.v. heilige aapje aaaaamen.

Na het spel liepen we weer terug naar het kamphuis. Toen gingen we tanden poetsen en naar bed.

De volgende ochtend werden we verrast met een mooi kerstontbijt. Na het ontbijt gingen we een zes-kamp spelen met onze eigen groepjes. Ons groepje bestond uit: Devon, Roy, Myrthe, Youri en Daniëlle. Wij behoorden tot de “Flodders”.
Het zeskamp verliep ons helaas niet zo goed. Maar we hadden het wel erg gezellig. Hierna gingen we lunchen. Na de lunch trokken we onze zelf gemaakte t-shirts aan die we vrijdagavond gemaakt hadden.
In het dorp speelde we een leuke vossenjacht. De mooist geklede vos vonden we Robbin in z’n spaanse danspakje. De mensen in het dorp keken de leiding erg raar aan vanwege hun kleding. Dit zien ze namelijk niet elke dag. Toen we terug kwamen konden we oefenen voor de bonte avond. Toen kregen we ons foute diner, als voorgerecht kregen we een roomijsje, gevolgd door heerlijke bloed- en snotpannekoeken. Een uurtje na het eten begon de bonte avond. De FloddersDe leiding begon de show en de stoelendans sloot de avond af. De kinderen boven de 14 hadden nog een kampvuur.

De volgende ochtend (helaas alweer de laatste dag) gingen we eerst ontbijten en daarna moesten we onze tas inpakken. Even later gingen we met z’n allen het bos in en speelde we het postbode spel, dit was erg vermoeiend. We gingen terug naar het kamphuis, hier moesten we eerst onze kamers opruimen en daarna speelden we het slotspel. Aan het eind van dit spel werd de winnaar bekend gemaakt.

Flodder: Roy, Devon, Myrthe, Youri, Daniëlle, Hans.

Wens thema volgend jaar: horror

 

De foute Toppers

We kwamen op vrijdagavond aan, na een lange dag school, bij het kamphuis in Eersel. Het eerste wat we zagen was een heel erg fout kamphuis met foute bedden, foute douches en foute wc’s. Als eerste kregen wij te horen in welk team we zaten. Het bleken allemaal toppers te zijn. Daarna gingen wij het eerste spel spelen: het dierengeluidenspel. In dat spel moest je op de dierengeluiden afgaan en de makers ervan opsporen, zoals het heilige aapje, onze teamcaptain Vincent, en knorretje en de gekke koe en de poelevenario. En nog veel meer. Het spel was zeer fout. Daarna gingen we weer naar het kamphuis om fout uit te rusten.

De Foute ToppersToen kwam de zaterdagochtend, met als ontbijt een fout kerstontbijt met foute kerstliedjes en een fout stukje uit de bijbel van Pasen, voorgelezen door broeder Frank. Na het ontbijt was er een zeskamp. Wij waren daar zo fout: de losers. Daarna gingen we lunchen, en daarna gingen we het foute Eersel in met de foute auto’s. Daar liepen allemaal foute vossen rond, en die moesten we zoeken om foute spullen bij te kopen: boa’s, sokken en sandalen, een vlinderdasje, en nog meer. We hebben de spullen redelijk goedkoop kunnen kopen. Na dit spel gingen we avondeten bij de foute kok Marcel, die groene en roze pannenkoeken maakten. Maar voor dit avondeten kregen we nog het toetje. Na deze maaltijd kregen we de foute bonte avond, want de leiding begon met de meeste foute act. Daarin gingen we ook fout limbodansen, fout stoelendansen, zagen we foute dansers, een foute polonaise en kregen we een fout=goed quiz. Daarna hebben we nog even gedanst en hebben we weer fout geslapen.

De volgende ochtend aten we een heerlijk fout ontbijt en gingen we vervolgens naar het bos om het postbodespel te spelen. Dat foute spel ging ons goed fout af en we bezorgde veel foute briefjes in de goede foute busjes. Nadat we dat gedaan hadden, gingen we eten. Daarna volgde nog een fout spel: foute hollandse tv-spelletjes. Hierin waren we erg goed fout, waardoor we veel punten verloren. Dat was goed en daardoor werden we eerste met de minste aantal punten. We kregen daarvoor foute smarties als prijs. Daarna zijn we het verslag gaan schrijven en zijn we nog op de foto gegaan.

Wij willen volgend jaar de toekomstkamp.

Vincent, Joey, Marco, Cas, Frank en Kevin

De Maaskantjes

 

De Maaskantjes

Het thema van dit jaar was ‘fout’ en alles was ook echt fout. Vrijdagmiddag werden we ontvangen door de leiding bij de Viergang en die waren allemaal fout verkleed. De stemming zat er gelijk in. De bestemming van dit jaar was Eersel. Bij aankomst werden de kamers ingedeeld en de groepen werden bekend gemaakt. Ons team heette de Maaskantjes en bestond uit allemaal toppers.

De avond begon met het dierengeluidenspel. De leukste dieren waren de heilige aap en de poelevenario. Bij terugkomst uit het bos gingen we onze eigen t-shirt versieren. Het waren hele mooie creaties. Na het t-shirt versieren gingen de kleinsten naar bed. De ouderen hebben nog gezellig spelletjes gespeeld.

Bij het ontbijt stond ons een hele leuke verrassing te wachten. We hadden een heel luxe kerstontbijt. Alles was mooi versierd met lichtjes en zelfs sneeuw. We hadden zelfgemaakte kerststol en kerstkeek. Na het ontbijt begon de zeskamp. We moesten bijvoorbeeld over een touw zonder het aan te raken. We waren erg goed in de zeskamp en we hadden bij veel spellen de snelste tijd. Maar we kregen daar veel punten voor en dat was eigenlijk niet goed want we moesten weinig punten halen. Lastig hé?
Fout! ‘s-Middags gingen we naar het dorp voor een vossenjacht. We moesten de leiding zoeken en zoveel mogelijk “foute dingen” kopen zoals een lederhose, boa en een mannenstring. De leiding was gek gekleed en die liepen ook een beetje voor gek! We moesten proberen voor zo min mogelijk geld de spullen te kopen. En we waren erg zuinig, want we hadden weinig geld uitgegeven.
Groene pannekoeken We hadden veel honger gekregen en als verrassing kregen we een ijsje, want het diner ging verkeerd om! We begonnen met het toetje en daarna kregen we gekleurde pannenkoeken! Roze, groen en blauw!! Heel fout, maar wel lekker!
We konden nog even oefenen en toen barstte de Bonte Avond los! Uiteraard hadden wij de beste act in ons team. Want Karlijn en Gwen deden Lady Gaga met Judas en hadden daarmee zoveel succes dat ze de eerste prijs wonnen! De rest van de acts was ook van uitermate hoog niveau. De kinderen t/m 11 gingen slapen… en nu echt… en de rest amuseerde zich rond het kampvuur. Er werden liedjes gezongen, marshmellows geroosterd en verhalen verteld. En toen wachtte ons weer de heerlijke doorgezakte bedden!

Na een rustig nachtje was de laatste dag aangebroken: het postbodespel in het bos en de foute tv-spellen. We moesten Lingo spelen, 5 tegen 5, personen raden en het letterpakkenspel. We waren zo goed in alles dat we over het hele kamp 2e zijn geworden!!! Dat is bijna 1e! 

De bonte avond met Kim en DaniëlleEen fout thema voor volgend jaar lijkt ons: HORROR!

Op naar het griezelkamp!!!

Gwen, Karlijn, Stijn, David, Kim & Daniëlle.