Bondsnieuws

Dag 1 Israël Junior 2014

De 1e dag van de Israël Junior begon met een openingsspeech van de Israëlische minister van sport en cultuur. Na deze vrij lange openingsceremonie konden eindelijk Alex Vlaar en Cheryl Seinen beginnen met hun eerste wedstrijd. Spelers uit Cyprus waren hun tegenstander.
In de eerste set was het nog even wennen in deze mooie Sportarena, maar de tweede set ging voorspoedig en de wedstrijd werd uiteindelijk makkelijk gewonnen door het Nederlandse koppel.
Daarna moest Imke van der Aar aantreden in het gemengddubbelspel met haar gelegenheidspartner Dragoslav Petrovice uit Servië. Zij moesten aantreden tegen het als 2e geplaatste koppel uit Slovenië. De eerste set ging gelijk op en Imke en Dragoslav vonden steeds meer hun ritme. Uiteindelijk werd de eerste set gewonnen na een paar mooie rally’s. De tweede set begon weer uitstekend voor het gelegenheidskoppel, maar helaas konden ze hun ritme niet vasthouden. Er werden onnodig veel eigen fouten gemaakt, waardoor de tweede set verloren ging. De derde set kon het koppel uit Nederland en Servië het niveau van de eerste set niet meer terug halen. Deze set ging ook naar het koppel uit Slovenië.
Alex moest hierna beginnen aan zijn eerst heren enkel. Zijn tegenstander uit Rusland ging vol in de aanval in de eerste set. Alex keek daarom tegen een onverwachte achterstand aan in deze set, maar gelukkig kon hij de aanvallende Rus op tijd tot stoppen dwingen en won de eerste set. De tweede set volgde Alex zijn goede eindspurt van de vorige set en won vrij gemakkelijk deze set.
Imke had een moeilijke opgave om te proberen de als 1e geplaatste Bulgaarse speelster te verslaan, maar Imke gaf zich niet zomaar gewonnen en het werd uiteindelijk een spannende partij. Zo spannend zelfs dat een derde set verdiend zou zijn geweest voor Imke. Helaas verloor zij deze wedstrijd in twee sets.
Morgen dag 2.
Alfonds Seinen

Lees meer…