Bondsnieuws

Drie op een rij voor Meijs in Zoetermeer

In het Carlton Master Circuit was Conquesto de gastheer voor het jaarlijkse  Regeer Sport Master -4-6-8- toernooi.
Mannenenkel
Met overmacht prolongeerde Erik Meijs opnieuw de titel. Op weg naar zijn triomf versloeg hij achtereenvolgens Erwin Janssen, Saber Afif, Rikkert Suijkerland en Dennis van Daalen de Jel, waarbij Erik aan geen van allen een game afstond. Dennis begon zijn weg naar de finale met een walkover. Daarna werden Ruben Jille en Jerry Natenstedt uitgeschakeld.
Vrouwenenkel
In het vrouwenenkel kwam de als eerste geplaatste Taiwanese Ya-Lan Chang in de halve finale Alida Chen tegen. De als vierde geplaatste Alida blokkeerde verrassend in twee games de weg naar de finale voor Ya-Lan. In de andere helft van het schema liepen de wedstrijden volgens planning waarbij Lisa Khoeblal-Malaihollo in de halve finale te sterk was voor Manon Sibbald. De finale draaide uit op een bloedstollende strijd. De eerste game ging met ruime cijfers naar Lisa. De tweede game ging lange tijd gelijk op. Alida liep uit tot 20-15, waarna Lisa de stand weer in evenwicht bracht en alsnog als winnares de baan afkwam.
Vrouwendubbel
De finale in het vrouwendubbel was een lange en spannende strijd met spectaculaire rallies. Lisa Khoeblal-Malaihollo speelde met Yvonne Sie een drie-gamer tegen de als eerste geplaatsten Myke Halkema en Alida Chen. Met 21-15, 18-21 en 21-11 ging de titel naar Lisa en Yvonne.
Mannendubbel
Het mannendubbel kende in de halve finale al veel spanning en sensatie. Het hele publiek leefde mee met Michiel Kruijt en Léon Nottelman die pas na drie lange games afrekenden met de als tweede geplaatsten Jim Middelburg en Russell Muns. In de finale namen zij het op tegen het als eerste geplaatste koppel Ruben Jille en Robin Tabeling. Ruben en Robin kenden in de finale weinig medelijden en wonnen met 21-14 en 21-14.
Gemengddubbel
De gemengd dubbelfinale werd een prooi voor het als tweede geklasseerde koppel Ruben Jille en Cheryl Seinen. Zij versloegen met 21-17 en 23-21 de als eerste geplaatsten Jim Middelburg en Myke Halkema. Kenmerkend voor deze partij was dat Cheryl na een korte blessurebehandeling leek op te moeten geven, maar de partij toch nog op haar tandvlees wist uit te spelen.
Mooie resultaten waren er ook voor de organiserende club. In categorie 6 werd de finale van het vrouwendubbel onderling uitgevochten. Dennis Schoenmakers was succesvol in zowel het enkelspel als het dubbelspel. In categorie 8 werden ook veel finalepartijen door Conquesto spelers onderling uitgevochten.
Zoals ieder jaar konden de clubs weer strijden om een wisselbeker. De best presterende club was dit jaar Van Zundert Velo.
De toernooicommissie kan weer terugkijken op een geslaagd evenement.
René Lagerwaard

Lees meer…