Jeugdcompetitie

Nationaal succes voor jeugdteams BCP

Remco, Youri, Laura en Demi
Team J2

Met trots kunnen we melden dat twee jeugdteams van onze club het fantastisch hebben gedaan op nationaal niveau! Op het Nationaal Kampioenschap voor Regioteams 2014 in Zutphen, het jaarlijks eindstation van de jeugd- en seniorencompetitie, werd team J2, EERSTE van Nederland in de klasse onder 17 jaar! Team J4, spelend onder 13 jaar, werd tweede van Nederland.

Beide teams waren in hun klasse al kampioen geworden van hun poule van regio Zuid-West. Op 14 juni werden beide teams ook nog eens kampioen van heel Regio Zuid-West. Hier berichtte we al eerder over. Regionale kampioenen komen tenslotte tegenover elkaar te staan op het Nationaal Kampioenschap voor Regioteams en dat vond afgelopen weekeinde plaats.

Karlijn, Gwendolyn, Jan, Dean en Finn
Team J4

Het waren spannende dagen. Zouden onze teams van hun leeftijdsklasse de beste van Nederland worden? Op zaterdag werden de voorrondes gespeeld. Iedere wedstrijd bestond uit 5 partijen: een gemengd dubbel, een meisjes single, een jongens single, een meisjes dubbel en een jongens dubbel. Bij 3 gewonnen partijen was een team winnaar van deze wedstrijd.

Team J4, spelend onder 13 jaar, won in de voorrondes op zaterdag van teams uit Oldenzaal (4-1) en Groningen (3-2). Het team van Houten was te sterk, daar werd het 1-4. De eerste twee, Houten en Pijnacker mochten doorgaan naar de volgende dag. Op zondag in de halve finale zette Pijnacker het team uit Amstelveen opzij met een nipte overwinning van 3-2. In de finale moest er opnieuw worden gestreden tegen het sterke team uit Houten, daar werd het uiteindelijk 1-4, dus toch een mooie tweede plaats voor het team J4! De felicitaties gaan uit naar Finn Barends, Dean Snelleman, Jan Kesting, Gwendolyn Snijders en Karlijn van der Lee.

Team J2, spelend in de klasse onder 17 jaar, kwam in de voorrondes op zaterdag de poule redelijk makkelijk door. Gewonnen werd, in deze poule van maar 3 teams, van een team uit Arnhem (4-1) en Veldhoven (5-0). In de halve finales op zondag heeft het team met grote moeite een 3-2 overwinning weten te behalen tegen Almere waardoor ze in de finale terecht kwamen. Er werd nu op hoog niveau gespeeld tegen een sterke tegenstander uit Maasbracht (BCM). De mix en de meisjes dubbel werden verloren, maar de jongens enkel, dubbel en meisjes single werden gewonnen. Met deze stand van 3-2 mag BC Pijnacker J2 zich de nummer één van Nederland noemen in de klasse onder 17 jaar! Youri Panhuis, Remco van der Lee, Demi Brehler en Laura de Haan gefeliciteerd!