Jeugdkamp

Jeugdkamp ‘Maffia’ verslag

Maffiemeeting 2014

Het verdelen van de wereld over de 5 maffia families, in een weekend, appeltje eitje. Maar naast flink wat moes, en uitgekooktheid bleekt dit toch een hardere noot dan gedacht.

kamp2014 groep

In een duistere omgeving werd het kamp 2014 ontkurkt. Terwijl de snipers met the godfather afrekenden, zochten de handelaren en koeriers elkaar op. De strijd bracht zowel slachtoffers als voldoening. Het resultaat: de eerste scheuren in de hechte families.

kamp2014-3Voor de ervaren koeriers volgde die avond nog een volgende opdracht: Breng het koffertje veilig naar huis. Dit bleek een onmogelijke opdracht. Zowel concurrerende bendes als de politie voerde controles uit, en kosten de 2 koeriersgroepen een deel van hun kostbare lading, en werd deze opdracht pas in vroege morgen volbracht. Dit ging ten koste van de volgende ochtend…

Dat wij dit weekend een conferentie hadden, was in het centrum goed te merken. Terwijl de gewone burger nietsvermoedend hun boodschappen deden, werd er in de omgeving levendig gehandeld, wat wapens hier, wat drank daar, alles voor een zo scherp mogelijke prijs.

Na dit onopvallend in het centrum te hebben uitgevochten, werd een bosrijke omgeving opgezocht om de strijd direct uit te vechten. Niet alleen vond de strijd tussen de families plaats, ook de douane en de bank gooide zure room in de pasta. Je kon wel geld halen bij de bank, maar niets voor niks. De douane gedroeg zich als een stelletje bloedhonden, en beten zich geregeld vast in (familie) leden (maten).

kamp2014Terug op het honk werden de eerste contouren van de wereldverdeling duidelijk. Iedere familie werd met een kleur op de wereldkaart vertegenwoordigd, en naastliggende landen bestookten elkaar met aanvallen, waardoor er soms knarsetandend afstand van werd gedaan.

De avond werd opgefleurd met een sfeervolle revue, waarbij de heerlijke Italiaanse keuken, met als hoogtepunt de antipasta ‘Zuppa di pommodoro a la mama’ het programma doorspekte. Diverse Don’s en primadonna’s toonden hun talenten. Een schitterend levensverhaal, kundige twirltechnieken, hersenkrakende quizvragen, en divers ander pluimage plaatste plechtig hun passage op het podium.

kamp2014 2Waar de eerste avond de kleine uurtjes werden aangetikt, waren het zaterdagavond de kleine oogjes die al spoedig dichtgeknepen werden, in afwachting op de spannende afloop de volgende dag.

Dat de ouderen nog wat roestig waren met het toedichten van herkenning aan hun pennenstreken, werd gecompenseerd met de non verbale signalen, waar een mimespeler, of panfluitindiaan, nog een deuntje weg kan blazen.

kamp 2014Op zondag was, ondanks de wat stroeve start het weer, weer weergaloos. Met een korte onderbreking in een stralend zonnetje, werd de strijd op de wereld steeds heftiger. Waar de ene familie ‘Calzone’ heel Zuid-Amerika had weten te behouden, struikelde een ander (Gorgonzola) over het hardnekkige Indonesië bij het veroveren van geheel Australië.

Omdat wij diverse keren adem te kort kwamen, konden wij comfortabel keurig kleurrijke heerlijke koninklijke komkommers van De Koning weg kanen. Waarvoor onze dank 😉

Tot de allerlaatste battle kon de winst nog alle kanten op. Ieder familieleger, land en continent deed ertoe, en na een dubbele telling werd de einduitslag bekend.

 1. Ravioli121 punten
 2. Gorgonzola120 punten
 3. Calzone100 punten
 4. Fussili72 punten
 5. Tagliatelli57 punten

 

Klik voor alle foto’s op onderstaande diavoorstelling.