Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Deze week is Martijn de Ruiter speler van de week! Martijn is bestuurslid geweest van onze club en al meer dan 25 jaar een begrip! Martijn speelt competitie in team 1 in de 1e klasse.

Leeftijd: 34 jaar

Hoe lang lid?: 25 jaar

martijnderuiter

 

 

Hoe ben je erop gekomen bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Mijn neefje en nichtje waren lid van een badmintonclub in Rijswijk en daardoor wilde ik het ook eens proberen, maar dan in Pijnacker.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘De mix, want daarbij komt veel tactiek kijken.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘Ik ben mentaal sterk en word eigenlijk niet van mijn stuk gebracht. Mijn herstellingsvermogen tussen de sets door is goed, zodat ik eigenlijk steeds door kan blijven gaan. En mijn verdediging is sterk, vooral smash-verdediging.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik werk momenteel bij NALCO als Regulatory Chemist. Mijn werk bestaat uit regelgeving voor waterbehandeling met chemicaliën.’

Wat zijn je hobby’s?

‘Bier drinken! Ik vind het leuk om veel verschillende smaken te ontdekken en drink daarom met name speciaalbier tijdens een kroegentocht. Badminton natuurlijk en ik mag graag barbecuen in de zomer!’

Wat is je favoriete toernooi?

‘De clubkampioenschappen single.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘De gezelligheid en de 3e helft!’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Ik moest een keer spelen tijdens een competitiewedstrijd tegen een 15-jarige jongen. De 1e set had ik verloren, de 2e set net gewonnen…maar tijdens de hele partij al bleef hij maar gaan en mijn tong hing op mijn schoenen…dus na de 2e set zei ik tegen beter weten in: ‘Ik heb precies waar ik hem hebben wil!’. In de 3e set werd ik helemaal weggeslagen hahaha! Ook kan ik me nog een zondagochtend herinneren tegen BC Hillegom tijdens de mannencompetitie. Op de zaterdagavond ervoor hadden Tim Jansen, Peter Smit en ik een kroegentocht gehouden, waarbij we diep in de nacht eindigden. De volgende ochtend moesten we spelen om 10.00u. Tijdens het inslaan zagen we bij wijze van spreken de hal nog draaien en waren echt niet in vorm…tijdens de dubbel met Peter werd er de hele wedstrijd op ons gesmasht, maar wij sloegen alles terug en wonnen de wedstrijd uiteindelijk net in 3 sets. Ze wisten in welke staat wij verkeerden en waren echt verbaasd dat wij van ze hadden gewonnen. Na de partij ploften we neer, vlak naast de tegenstanders, en ik zei: ‘Ja, ze smashten ook als meisjes!’ , waarop zij in lachen uitbarstten, hahaha! Ook ben ik eens na het kersttoernooi, waarna we nog naar de Guyter gingen, over mijn nek gegaan in een hoekje aldaar. Daar word ik tot op de dag van vandaag nog steeds aan herinnerd!

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Martin van Breukelen vond ik vroeger altijd wel een goede speler.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Dat maakt mij niet zoveel uit. Een nylon shuttle heeft als voordeel dat hij constanter blijft tijdens de wedstrijd, maar als nadeel dat als er een paar keer snoeihard tegen geslagen is hij kan inklappen en daardoor dan onhoudbaar snel wordt. Veren shuttles hebben een betere vlucht, maar kunnen na een aantal rally’s een behoorlijk stuk trager zijn geworden…ze moeten ook nu en dan worden vervangen door een nieuwe.’