Speler van de week

Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt,
hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Deze week is Tim Jansen de speler van de week! Tim speelt al jaren competitie in team 1, meervoudig clubkampioen (op alle onderdelen), is jeugdtrainer, voormalig bestuurslid, kampbegeleider en hulp op jeugdtoernooien. Daarnaast helpt hij ook met het maken van indelingen m.b.t. jeugdteams en seniorenteams. Een indrukwekkende staat van dienst! Tim is ook altijd te vinden in Restaurant De Viergang voor de 3e helft. De laatste tijd is Tim wat minder aanwezig geweest, vanwege een vervelende blessure die traag geneest. In zijn vrije tijd, zelfs in horecagelegenheden, is hij desondanks nog actief bezig met brainstormen hoe onze club zo goed mogelijk draaiende te houden. Dit doet hij meestal met Menno van Rijn, Martijn de Ruiter en Peter Smit.

 small-timjansen

Leeftijd: 37 jaar

Hoe lang lid?: 26 jaar

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Ik badmintonde vroeger op straat met mijn moeder. Mijn tante was lid van de badmintonclub. Hierdoor wilde ik het ook eens gaan proberen en kwam zo bij BC Pijnacker terecht.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘Single, omdat ik daar het beste in ben.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘Het plaatsen. Daar slaan waar de tegenstander niet staat en ik heb een goede, efficiënte looptechniek. Oja, en natuurlijk mijn SNOEIharde smash ;).’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik ben software-engineer bij het bedrijf ORTEC.’

Wat zijn je hobby’s?

‘Badminton natuurlijk en spelletjes spelen (Magic: The gathering o.a.).’

Wat is je favoriete toernooi?

‘De single-clubkampioenschappen.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘Het clubgevoel. Ik ken heel veel leden en voel me er thuis.’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Tijdens een competitiewedstrijd speelde ik ooit een heel spannende 3-setter. Ik liep de hele wedstrijd eigenlijk achter de feiten aan, maar had alles terug. Ik ging aardig kapot en met de verlenging in de 3e set sla ik een backhand-dropshot, de tegenstander liet hem gaan en de shuttle viel bovenop de lijn. Gewonnen!’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Toen ik jonger was en net begon had ik niet echt een voorbeeld. De laatste paar jaar kijk ik veel badmintonwedstrijden op YouTube. Ik vind Lin Dan een heel goede speler. Hij is heel goed in het op het juiste moment versnellen, om vervolgens het punt af te kunnen maken.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Met veren shuttles. Je krijgt betere feedback als je de shuttle goed slaat (dat hoor je aan het geluid), De shuttle vliegt ook gemakkelijker door de lucht, waardoor je de shuttle beter kan plaatsen.’