Speler van de week

Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Deze week is Lincy Termorshuizen speelster van de week! Lincy is ongeveer 2 jaar lid en ze speelt met veel plezier badminton bij de BCP. Ook heeft ze vorig jaar de opstapcompetitie gedaan. Dit jaar gaat ze weer mee doen met de competitie. Ook is ze dit jaar voor het eerst mee geweest met het jeugdkamp. Daar heeft ze het heel erg naar haar zin gehad en won ze een prijs tijdens de bonte avond.

Leeftijd: Bijna 10 jaar

Hoe lang lid?: 2 jaar 

    lincy

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Ik ben bij de BCP lid geworden, omdat mijn moeder (Judith Haket, team1) hier ook lid is. Verder speelt veel familie van mij ook badminton, maar dan bij een andere vereniging.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘Singel, want dat vind ik gewoon leuk. Dan kan je lekker veel rennen. Dubbelen vind ik ook leuk. Tijdens de competitie dubbel ik samen met Ruby. Ruby gaat dan altijd achter, want zij kan hard slaan. Ik sta altijd voor bij het net om alles af te maken.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘Korte ballen en ballen ver achter in. Ik kan goed achter, achter, voor spelen, zodat iedereen veel moet lopen.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik zit in groep 6 op de basisschool het Spectrum in Delfgauw.’

Wat zijn je hobby’s?                                        

‘Kleuren, tekenen, dansen en zingen.’

Wat is je favoriete toernooi?

‘”Het ouder-kind toernooi”. Dan kan ik samen met mijn familie of moeder spelen en die zijn heel goed.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘Ik vind de wedstrijden het leukste. Ook vond ik het maffia kamp heel erg leuk.’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Ik vind shuttle tikkertje altijd heel erg leuk. Ik zit nu alleen in een hogere groep, dus daar doen we het niet meer. Daarom kom ik elke week iets eerder en dan kan ik met de andere groep mee doen met shuttle tikkertje.’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Mijn moeder is mijn voorbeeld. Ik speel op woensdag vaak nog even met mijn moeder na de training. Ik kan veel van mijn moeder leren, bijvoorbeeld in de hoekjes spelen en het smashen.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Met nylon.’