Speler van de week

Speler van de week

wouterOm wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen. Deze week is Wouter Hogenraad speler van de week. Hij speelt als van jongs af aan competitie en is doorgerold naar de senioren waar hij ook competitie speelt. Dit seizoen dat hij in team 2, maar helaas raakte hij al snel geblesseerd en kon hij niet verder spelen. Hij is nu aan het revalideren en hoopt snel weer op de baan te staan. Ook zit Wouter al lange tijd in het bestuur van de BCP. Hij is jaren lang penningmeester geweest en in 2015 heeft hij het voorzitterschap overgenomen van Hans van der Goes.

 

Leeftijd: 32 jaar
Hoelang lid? 19 jaar

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

Toen ik net op de middelbare school zat heeft Vincent Schut mij gevraagd of ik een keer wilde komen kijken bij de BCP en toen is het virus onder mijn huid gekropen en er nooit meer vandaan gegaan.

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

Single, omdat ik daarin echt mij ei kwijt kan. Het mooiste vind ik om tegen een sterke tegenstander het spel zo te spelen dat je echt het gevoel krijgt dat je hem in de tang hebt, vastbijten en niet meer loslaten.

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

Rustig (proberen te) blijven tijdens het spel, ook al probeert je tegenstander te vertragen of een psychologisch spelletje te spelen. En nooit opgeven, altijd blijven gaan!

Wat is je beroep/opleiding/school?

Ik ben teamleider bij MWH, een adviesbureau op het gebied van milieu en infrastructuur. Daarvoor heb ik milieukunde gestudeerd in Delft.

Wat zijn je hobby’s?

Badminton, hardlopen, spelletjes.

Wat is je favoriete toernooi?

Single clubkampioenschappen.

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

De sfeer is heel goed en alle activiteiten die buiten de baan worden georganiseerd. We hebben een grote jeugd en een voltallig bestuur met echt enthousiaste vrijwilligers! Ook vind ik het erg leuk dat er goed wordt gemixt tussen recreanten en competitiespelers (bijvoorbeeld tijdens de toss avonden).

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

Toch wel de jeugdtoernooien die ik met Vincent Schut heb gespeeld waar we samen dubbelden. Dat was echt fantastisch, we hadden zelf ons rijbewijs gehaald en mochten nog net met de jeugd meedoen en reden dus zelf naar de toernooien waar we helemaal los gingen op de baan. We speelden toen met Larissa de Lange en Kristie van der Ploeg in team 1 van de jeugd en reden zelf naar de uitwedstrijden. Dat was altijd erg gezellig en we hadden en super goede teamspirit.

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

Peter Smit, omdat hij uit een lichting van de jeugd is gekomen waarbij niet veel anderen doorgroeiden en het tot team 1 heeft geschopt. Hij is mentaal erg sterk geworden, speelt heel goed badminton en heeft echt hart voor de BCP!

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

Veren shuttles.