Speler van de week

Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Laura de HaanLaura de Haan is deze week aan de beurt voor een vragenrondje! Laura is relatief kort lid, maar heeft in deze korte tijd wel meteen haar visitiekaartje afgeleverd. Wat dit visitekaartje inhoud kunnen jullie verderop in het interview lezen. Laura is actief als jeugdlid bij onze club, maar speelt ook al bij de senioren mee. Onder een aantal leden staat Laura ook wel bekend onder de naam ‘Sloper’. Dit refereert naar haar reputatie in de single tijdens de competitie, waarin ze met monsterlijke verschillen geen spaan heel liet van haar tegenstanders (in figuurlijke zin dan).

Leeftijd: 16 jaar

Hoe lang lid: +/- 3 ½ jaar

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘In de week van de sport zagen mijn ouders een bericht in de krant over sporten in Pijnacker. Mijn ouders en ik hebben toen gekeken bij Badminton Club Pijnacker bij een training van Joop. Door zijn enthousiasme ben ik lid geworden van de club.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘Mijn favoriete onderdeel is de singel. In de singel kan ik lekker mijn eigen spel spelen en als het fout gaat heb ik het zelf gedaan en hoef ik de schuld niet in iemand anders zijn schoenen te schuiven.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘Mijn sterke punt tijdens het spelen is vooral heel hard slaan (te hard…), zo hard dat de shuttles allemaal over de achterlijn heen vliegen. ; ) Met vlagen gaat het goed, maar vaak is het wind stil.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik zit momenteel op het Melanchthon Bergschenhoek in 4 VWO, waarbij ik ook het Technasium volg.’ 

Wat zijn je hobby’s?

‘Een van mijn grootste passies is natuurlijk Badminton! Ook houd ik van fotograferen, reizen en mijn tweede sport, judo. Skiën en snowboarden vind ik ook erg leuk.’

Wat is je favoriete toernooi?

‘Mijn favoriete toernooi is toch wel het NK Regioteams. Hier ben ik samen met mijn team Nederlands Kampioen geworden. Dit is niet het toernooi wat iedereen bereikt en ik ben trots op deze prestatie.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘Het leukste aan BC Pijnacker vind ik de gezelligheid met de marshmallows.’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Er zijn meerdere mooie momenten die ik bij BC Pijnacker heb. Een daarvan is natuurlijk het bereiken en winnen van het NK. Een ander mooi moment was toen ik voor de eerste keer Clubkampioen werd bij de jeugd. Dit jaar heb ik voor het eerst senioren competitie gespeeld en ben ik samen met mijn team kampioen geworden.’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Een voorbeeld in de badmintonwereld heb ik niet echt.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Ik speel het liefst met veren shuttles. Een veren shuttle is sneller en daarnaast heb je meer controle over de shuttle, je kan met meer gevoel en preciezer spelen (preciezer uit kan slaan…hihi)’