Speler van de week

Speler van de week

Alexander OeyOm wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Alexander Oey is deze week de gelukkige! Alexander is helemaal vanuit Australië naar Nederland geëmigreerd om bij BC Pijnacker te komen badmintonnen! Oké, dit is misschien wat overdreven, maar toch zijn we blij dat Alexander voor onze club heeft gekozen na de verhuizing! Alexander is een jeugdlid en speelt ook mee met diverse toernooien. Lees gauw verder voor het interview met Alexander!

Leeftijd: ‘9 jaar, bijna 10!’

Hoe lang lid: ‘een paar maanden?’ (1 jaar en 5 maanden)

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Toen ik nog in Australië woonde speelde ik al veel badminton. Toen we naar Nederland gingen verhuizen wilde ik weer verder kunnen badmintonnen en toen heeft mijn vader naar een club gezocht en vond zo BC Pijnacker.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘De dubbel. Want dan speel je met iemand anders en dan leer je andere kinderen kennen.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘De smash!’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik zit op de basisschool in groep 6.’ 

Wat zijn je hobby’s?

‘Behalve badminton speel ik graag spelletjes op de Ipad.’

Wat is je favoriete toernooi?

‘Ik vind alle toernooien even leuk!’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘Ze trainen mij goed (de trainers). Ik ben nu beter geworden volgens mijn moeder dan toen ik in Australië was.’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Toen ik net lid werd en meteen nieuwe vrienden erbij kreeg!’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Niemand.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Veren shuttles. Ik kan met een veren shuttle harder clearen, zelfs van achterlijn tot achterlijn en ik kan ook harder smashen!’