Speler van de week

Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Ramon van Tuijl is deze week aan de beurt. Ramon van Tuijl is alweer een tijdje uit de running dankzij een hardnekkige blessure. Desondanks blijft hij lid van onze mooie club. Hij kan simpelweg niet zonder onze gezelligheid! Ramon zijn leeftijd suggereert dat hij senior is, maar op de baan had hij een jeugdige souplesse! Hij stond bekend om zijn scherpe drops, die altijd snel geplaatst werden. Ook was hij snel en wist hij onder druk altijd nog die shuttle nét te halen. Een altijd gevreesde tegenstander, maar vooral staat hij bekend om zijn warme karakter en grote gevoel voor humor. Ook benieuwd naar het interview van Ramon? Lees gauw verder!

Leeftijd: ’31 jaar.’

Hoe lang lid: ’12 jaar.’

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Ik had 12 jaar geleden 2 vrienden, Selene van Dam en Raymond de Jong, die badminton speelden en daardoor leek het mij ook wel leuk om te gaan badmintonnen. Ik kwam toen ook vaak in de Groene Wijdte, waardoor ik ook al wat BCP ‘ers kende.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘De 3e helft! Ok, de single. Hierbij ben ik zelf verantwoordelijk voor het resultaat.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘De drops! Altijd scherp. En ik was snel in de eerste meters.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik ben Servicedesk-medewerker bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ik beheer applicaties, telefonie en computersystemen op het gemeentekantoor.’  

Wat zijn je hobby’s?

‘Voetbal, badminton en alles wat met computers te maken heeft. Ook uitgaan vind ik leuk, een bescheiden pils wegharken is een wekelijks terugkerende activiteit bij onder andere Café De Guyter!’

Wat is je favoriete toernooi?

‘De dubbelkampioenschappen. Ik ben ooit 2e geworden, samen met Martijn de Ruiter.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘De leuke mensen bij de club. Het is misschien een cliché, maar ik kan echt genieten van de leden van deze club! Het is altijd lachen, zeker tijdens de 3e helft!’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Ik werd ooit kampioen met team 4, dat toen volgens mij in de 6e klasse speelde!’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Martijn de Ruiter. Geen uitleg nodig, maar hij moet wel meer halve liters gaan drinken!.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Veren shuttles. Ik heb meer gevoel met die shuttles. Ik kan ze makkelijker plaatsen.’