Speler van de week

Speler van de week

Om wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Deze week is Loeck Scholten speler van de week. Loeck is hier sinds enkele maanden lid. Hiervoor is hij 10 jaar lid geweest bij de Brielse badminton club. Omdat hij verhuisd is moest hij op zoek naar een nieuwe club.

Leeftijd: 20 jaar

Hoe lang lid?: 4 maanden

loeck               

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Door verhuizing was ik opzoek naar een nieuwe club. Ik ben toen bij 4 andere clubs in de omgeving gekeken. Bij BCP voelde ik mij op mijn plaatst. Het was hier het leukste, veel tegenstand en de beste speelavonden.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘Eerst mix, maar het is hier wat moeilijker. Ik moet weer een nieuw systeem leren. Single vind ik ook heel leuk, maar daar word je wel moe van. En dubbel is ook leuk, dan kan je lekker kanonnen. Eigenlijk vind ik dus alles leuk.’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘ Smashen en mijn uithoudingsvermogen. Ik sla heel hard, altijd lekker raggen.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik studeer de opleiding voedingsmiddelentechnologie in Delft op de hogeschool in Holland. Ik zit in mijn 3de jaar.’

Wat zijn je hobby’s?                                        

‘Ik vind het heel leuk om te koken. Vooral voor- en hoofdgerechten. Ook wielrennen is mijn hobby. Wielrennen doe ik alleen als het lekker weer is.’

Wat is je favoriete toernooi?

‘Het kerstballentoernooi was heel erg gezellig. Het eten en het spelen was leuk. Het was leuk om met de jeugd te spelen, want die zie je normaal niet. Het zijn leuke kinderen, die al goed kunnen badmintonnen.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘De mensen en de goede tegenstand. Gewoon iedereen staat hier open voor een wedstrijdje.’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Ik dacht meteen aan die keer dat ik tijdens een wedstrijd 7 shuttle kapot heb geslagen. Ook vond ik het een eer om geïnterviewd te worden voor het promotiefilmpje. Ik hoop dat het een leuk filmpje gaat worden.’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Meneer Lin Dan is een chinees, hij is de beste enkel speler. Hij speelt echt schitterend en is heel sportief.’

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Met veren, want daar kan je mee knallen.’