Jeugdcompetitie

Team 1 jeugdcompetitie kampioen klasse U13 en naar het RKR

Het kampioensteamDe Opstap- en jeugdcompetitie 2015 kwam ten einde in het laatste weekeinde van mei. Toch voor ons jeugdteam 1 nog niet helemaal, want er moest nog een inhaalwedstrijd worden gespeeld op zaterdag 6 juni tegen de Schiedamse vereniging The Smashing Fellows. Deze wedstrijd is inmiddels met een dikke winst van 8-0 afgesloten. Toen gebeurde er iets unieks.

Dit team (met Lucas Tettero, Cas van den Biggelaar,  Emma Molenaar, Esmee Eikelenboom en Julia Kwakkelstein) speelde in de klasse U13. Het was tot zondag 7 juni nog niet duidelijk wie er kampioen zou worden omdat er zowel bij ons team als bij een andere poulegenoot een wedstrijd minder was gespeeld. Met ongelijke wedstrijden en punten die dicht bij elkaar liggen kon er nog geen kampioen bepaald worden. Daarop besloot de bond een andere rekenmethode toe te passen op de uitslagen: het wedstrijdgemiddelde. Dat betekende het aantal behaalde punten delen door het aantal gespeelde wedstrijden. Hierdoor is duidelijker wie er het meest heeft gepresteerd. Hieruit kwam ons team als kampioen uit de bus.

Gefeliciteerd allemaal! Zaterdag 13 juni moet dit team meedoen aan het Regionale Kampioenschap voor Regioteams. Hier komen alle kampioenen van de regio bij elkaar en komt er één kampioen uit voor iedere klasse van Regio Zuid-West. We wensen jeugdteam 1 veel succes. Supporters zijn uiteraard welkom!

De bond heeft de pouleuitslagen aangepast aan de berekening van het wedstrijdgemiddelde. Kijk hiervoor op toernooi.nl.