Informatie Senioren

Seniorenkamp 2018

Wat een prachtig weekend! Kan ook niet anders met zulk weer en gezelschap. Het BCP Dzjengis Kahnmp voor seniorenleden dat plaatsvond van 29 juni t/m 1 juli was een topweekend.alt

De vrijdagavond begon met een uitleg van het spel pispotten, waarna er 2 teams werden samengesteld, genaamd ‘De Steppe(kr)hijgers’ en ‘De verrekte mongols’. Onder het licht en de warmte van een kampvuur gingen de teams de eerste uitdaging aan bij de pubquiz, met als thema de grote Koeblai Kahn en het land Mongolië. Niemand weet kennelijk waar Ulaanbaatar ligt en wie Miike Snow is, de kennis van onze nomaden is flink op de proef gesteld en uiteindelijk opgekrikt.
In de categorie ‘wie wat bewaard die heeft wat’ eindigde de avond met een potje piratenhints.

Het is mooi wakker worden in de Gers. Het Berkenzaad en de zonnestralen komen via de opening van het dak naar binnen en na een goed en gezellig ontbijt in de openlucht worden de 2 slaap gerssen omgetoverd in een heuse escaperoom!
Iedereen is fanatiek en enthousiast bezig met puzzelen en zoeken naar sleutels maar uiteindelijk weten geen van beide teams binnen het uur te ontsnappen. Toch zit de flow er wel goed in en na 1 uur en 30 minuten staat er dan toch een team buiten.

De zaterdagmiddag begint met een cooling down. De waterpistolen zijn uit koffers gehaald en na een vriendschappelijk gevecht beginnen de teams aan het spel ‘Pics! Or it didn’t happen’. Een wandeling met daarbij een zoektocht naar (historische) items rondom het recreatiegebied ‘De Gouden ham’ laten de deelnemers langs prachtige ooievaarsnesten, molens, sluizen, amfibiewoningen, kerken en terrasjes gaan. Jammer dat die ene veerpont niet ging vanwege de stakingen maar ook dat werd goed opgevangen.
Bij aankomst stort iedereen zich moegestreden in de tuinstoelen en lamzakken voor een siësta. Een klein gezelschap besluit nog om even lekker in de Ruige Plaat te gaan zwemmen.
Het avondmaal bestaat een een zelfde belegde wrap waarna een aantal mensen de Hot Tub uitproberen. Uitrusten in de Hot Tub is van korte duur want er moet ‘s avonds ook nog gesport worden aan de Beerpong tafel waar fanatiek aan wordt deelgenomen tot de zon echt helemaal onder is en je niet meer kan zien waar het pingpongballetje gevallen is.
Tot in de late uurtjes genieten mensen nog van het kampvuur en het lobsteren (langzaam gaarkoken als een kreeft) in de hot tub. Het was een bonte avond.

Zondagochtend, de zon staat weer strak aan de blauwe lucht. Met een heerlijke gekookt eitje en dagvers brood wordt de avond geëvalueerd en het programma besproken. Op het programma staat nog een potje paaltjes gooien (Kubb) en een crash course Watermanagement. Democratisch wordt besloten het watermanagement voor de warmere middag te bewaren en te starten met Kubb. ‘Vlindermes Oma’, ‘Bijna Xander’ en ‘Pas op voor Daan’ de strijd is hard maar uiteindelijk is “Suicide Cher’ de koning zat en eindigt het hiermee voor haar eigen team.

Waterballon vangen, water hevelen, water poker. Iedereen haalde zijn diploma bij het watermanagement. Tijd om op te drogen, in te pakken en helaas alweer naar huis te gaan.
Welk team heeft er dit jaar gewonnen? Je hoort het 9 juli bij de BCP Prijsuitreikingen.

Deelnemers onwijs bedankt!