Jeugdcompetitie

Teams kampioen in de Jeugd- en Opstapcompetitie

De Jeugd- en Opstapcompetitie is ten einde gekomen in het weekeinde van 1 juni. Deze competities van onze bond Badminton Nederland vinden ieder voorjaar plaats. Dit jaar was het voor het eerst dat wij meededen met de Opstapcompetitie om zoveel mogelijk beginnende jeugdleden het competitiespelen bij te brengen. In de Jeugdcompetitie deden 5 teams mee, en in de Opstapcompetitie 3.

Het was leuk om te zien dat zoveel nieuwe jonge leden enthousiast waren om competitie te spelen in de Opstapcompetitie. Het eerste team in de Opstapcompetitie is kampioen geworden in groep 2, afdeling 5. Gefeliciteerd Finn Barends, Dean Snelleman, Gwendolyn Snijders, Karlijn van der Lee!

In de Jeugdcompetitie waren de teams 1 en 3 dichtbij. Team 2 is kampioen geworden in de klasse U15, afdeling 8. Het was nog niet klaar, want in de Jeugdcompetitie moeten de kampioenen van alle afdelingen in een klasse tegen elkaar strijden op het toernooi Regiokampioenschap voor Regioteams. Team 2 meldde zich dus op zaterdag 8 juni, een week na het einde van de competitie, in Capelle aan den IJssel, waar in sporthal Schenkel dit toernooi werd gehouden door de bond. Boven ieders verwachting werd ook daar team 2 kampioen! Team 2 kan zich dus kampioen noemen van de gehele klasse U15 van regio Zuid-West. Gefeliciteerd Sofie van der Zalm, Demi Brehler, Youri Panhuis en Remco van der Lee!

Kampioen U15 Regio Zuid-WestVanwege dit resultaat moet team 2 nu op 22 juni zich melden in Zutphen, waar ze moeten meedoen met de Nederlandse Kampioenschappen voor de kampioenen van alle regio’s. Kom ons team aanmoedigen! Ze spelen in de Hanzehal, Fanny Blankers Koenweg 2 te Zutphen.

Voor een verslag van het Regio Kampioenschap voor Regioteams zie het andere artikel hierover op onze site.