Jeugdcompetitie

Team J2 op de 3e plaats van het NK Regioteams 2013

J2 3e op het NKRHet team vlnr: invalster Bente, Sofie, Remco, Youri en Demi. Invalster Merel staat hier niet op de foto.

Jeugdcompetitieteam 2 is derde geworden op het Nederlands Kampioenschap voor Regioteams 2013. Een uitstekende prestatie die begon met het winnen van de Jeugdcompetitie in de U15 van hun poule. Daarna volgde het Regionale kampioenschap voor Regioteams waar alle kampioenen van regio Zuid-West tegen elkaar streden en dit team werd ook hier de nummer één, maar dan van de gehele regio voor de klasse voor kinderen onder de 15 jaar.

Het avontuur ging dus verder met de afvaardiging naar het Nederlands Kampioenschap het weekeinde van 22 en 23 juni. Hier namen alle kampioenen van alle regio’s van Nederland het tegen elkaar op. Ondanks een moeilijke strijd stond dit team in de halve finale en moesten zondag hiervoor weer verschijnen in de Hanzehal in Zutphen.Twee teams bleken sterker te zijn wat ‘s-middags resulteerde in een derde plaats voor BC Pijnacker J2! Ze zijn dus derde van Nederland in de klasse U15! Gefeliciteerd!

Lees ook het andere artikel over het einde van de jeugdcompetitie.

 

Eerder geschreven verslag over het Regionaal Kampioenschap voor Regioteams:

De jeugdcompetitie voorjaar 2013 is ten einde en zoals in het andere artikel dat hierover gaat is te lezen is team 2 kampioen geworden van de klasse U15, afdeling 8.

Voor het eerst sinds het bestaan van de slottoernooien van de badmintonbond, die volgen op het einde van de jeugdcompetitie, moest BC Pijnacker een kampioensteam afvaardigen naar het Regio Kampioenschap voor Regioteams (RKR) in Capelle a/d IJssel, zaterdag 8 juni j.l.. Team 2 moest hier strijden tegen alle kampioenen van de jeugdcompetitie binnen hun klasse U15 van Regio Zuid-West. 

Hieronder volgt een verslag van deze spannende dag (met dank aan Wouter Dooremaal), waarbij ons team nóg een keer kampioen werd.

Youri en Remco in de mannendubbel‘s Morgens vroeg vertrokken we naar Capelle. De vraag was wie er meer zenuwachtig was, Demi, Remco, Sofie of Youri. Of waren het toch de ouders, captain(s) of coach? Te mogen meedoen aan zo’n grote finale is namelijk een geweldige prestatie.

We wisten dat de Regiokampioenschappen heel wat moeilijker zouden zijn, dan de competitie. De instelling was dan ook, doe gewoon je best, je kunt winnen of verliezen. Het allerbelangrijkste was natuurlijk dat ze gewoon plezier moesten hebben in het spel.

We begonnen in een poule met BV OnderOns J5 en BBV PIP J3. Na een 5-0 winst op OnderOns wachte een veel moeilijkere tegenstander, namelijk BBV PIP J3 uit Berkel. Het team van PIP was namelijk kampioen geworden in de afdeling waar het 3e team van BC Pijnacker in was uitgekomen. Helaas was het 3e team net 2e geworden in die afdeling.

Demi Brehler in de singleNa 5 zeer spannende wedstrijden, werd het toch 3-2 voor BC Pijnacker. Dus direct geplaatst voor de halve finales. In de halve finale werd er gespeeld tegen BC Schollevaar J7 uit Capelle. In de halve finale werd gespeeld om 3 gewonnen partijen en werd het overtuigend 3-0 voor BC Pijnacker. Dus BC Pijnacker mocht naar de finale! Alleen welke tegenstander zou het worden. In de andere halve finale werd er gespeeld tussen BC Shuttle Up J2 en BBV PIP J3, die beste 2e was geworden in de poulefase.

Het werd een finale tussen BC Pijnacker J2 en BBV PIP J3, aangezien BBV PIP J3 ook gewonnen had met 3-0 in de halve finale. De zenuwen begonnen toch steeds meer te komen vlak voor de finale, want in de poule was de 5e partij de beslissende partij geweest. De finale was net zo spannend. Youri en Sofie speelden de 1e wedstrijd gemengd dubbel en verloren deze. Daarna werden de dames single van Demi en de heren single van Remco gespeeld, Demi won haar single partij en Remco verloor zijn partij. Dus met nog 2 partijen te spelen, was de stand 2-1 in het voordeel van BBV PIP J3. Demi en Sofie wonnen echter hierna de damesdubbel, dus kwam het wederom op de laatste wedstrijd aan. Ditmaal dus de herendubbel, die overtuigend gewonnen werd door Youri en Remco.

De winnaars en de coachBC Pijnacker J2 is kampioen geworden door een 3-2 overwinning in de finale. Door de winst op het Regiokampioenschap Badminton, heeft BC Pijnacker zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar in Zutphen, welke op zaterdag 22 juni plaats vindt. Een geweldige prestatie, die Demi, Remco, Sofie en Youri tot zover hebben geleverd namens BC Pijnacker.

De wisselbeker