Jeugdkamp

Legerkamp 2013

In Zegge vond ons badmintonkamp plaats in 2013 met als thema ‘Leger’. Dit thema is met behulp van een ‘poll’ onder de jeugdleden uit de bus gekomen. De dagen ervoor was het slecht weer geweest maar precies met het kamp was het droog en de temperatuur aangenaam. Helaas was het een kamp met veel ‘teken’, die door de leiding veelvuldig verwijderd moesten worden bij de kinderen. Ondanks dat was het kamp toch zeer geslaagd te noemen. De kinderen hebben genoten van de diverse spellen, de bonte avond en het samenzijn.

 

teamjNa een voorspoedige aftocht vertrokken de troepen naar het zuiden. Het eerste onderdeel betrof een strategische oefening waarbij een angstige maarschalk, en een super actieve bom de vlag met wimpels veroverden.

Na de eerste troepen hun rust te gunnen gingen twee pelotons op verkenning uit. Het gebied werd grondig uitgekamd, terwijl de vijand vakkundig werd ontweken door tijdig weg te duiken, zodra deze inzicht kwamen. Deze tocht werd  zo grondig uitgevoerd dat het gestelde ultimatum ruimschoots werd overschreden. Hulptroepen werden uitgezonden om de laatste over de brug te krijgen.

De volgende ochtend werd het appel met luid trompet geschal afgenomen. Drillsergeant v Schie nam de slapende bende genadeloos onder handen. Na diverse jumping jacks, push ups, run downs kropen de commando’s in de dop hongerig naar het ontbijt.

teammEen stevige mars maakten de herinneringen van de vorige nacht weer levendig en bracht de stramme spieren weer in beweging. Het doel: het camouflage terrein waar de basics van het onzichtbaar zijn werd bij gebracht. Het geleerde werd direct in praktijk gebracht. Velen werden een met de natuur, en werden pas na geruime tijd getraceerd. Met een lasermeter werd vastgesteld hoe dichtbij de helden het doel wisten te bereiken. Een enkeling zelfs tot maar enkele meters.

In een schitterende omgeving, met zeer goed uit te houden temperaturen werd ook nog een survival parcours afgelegd, waarbij creatieve capriolen leidden tot pittige prestaties en teder teamwork.

teamrZonder gejammer werd ook de voettocht naar het kamp ingezet, en met een recordtijd van 45 minuten (heen ruim een uur) werd deze al bereikt. Als hongerige wolven stortten de troepen zich op het heerlijke avondmaal. De (zelfgemaakte (bedankt moeder v Schie)) soep werd een blik waardig bevonden, en de salades werden samen met de saté balletjes verslonden.

Het culturele deel bestond uit zowel uit dans als theater, grappen en grollen, intelligentie werd getart, en de winnaar won met smart.

Het avondprogramma groeide uit tot een gezellig feest, waar met stampende beats de onder de beurs gebeukte benen blauwe blaren  op blije wijze plat werden geplet.

En niet alleen in Zegge werden geweldige prestaties neergezet. Ook bij de thuisbasis werd de eer met glorie verdedigd. Tussen de activiteiten door werd het zoveelste besturentoernooi gewonnen, waarbij een kleine delegatie vanuit het kamp werd uitgezonden.

teamtVermoeid vertrokken de verschillende verschrompelde veestgangers naar hun barakken, terwijl het visueel overbrengen van een voorwerp eerder tot een vraag leidde dan  vreselijk veel verduidelijking aanbracht (voor diegenen die nu echt de draad kwijt zijn: hints).

Als klap op de vuurpijl werd  de verjaring van Wouter feestelijk gevierd, en werd het aantal decibels niet alleen vanuit de geluidsinstallatie, maar vanuit luide kelen de ruimte ingesmeten.

Ook de zondag werd niet als rustdag ingeluid, en voordat de oogleden zich in beweging wisten te brengen, werd de rest van het lichaam weer geteisterd door de strenge streken van Sgt v Schie.

Een zeskamp, bestaande uit zeven onderdelen werd zoevend zeker gesteld. Als voorbeeld: Een auto werd in een sprintrecord meters versleept, de kuubzak werd keurig alle kanten op geklotst en een laars werd letterlijk loeiend door de lucht gelanceerd.

teamwHoewel ik nog vele zaken onberoerd heb gelaten, dient vermeld te worden dat gedurende het gehele kamp zich een terroristische dreiging heeft voorgedaan. Op de slotdag werd de terrorist Chamed Knal gekidnapt door het duistere duo Mr and Mrs Anderson en werden de explosieven dankzij de geslepen inzet van een ijsschaaf onschadelijk gemaakt. De knal liep met een sisser af (alhoewel geheel Zegge tijdelijk van Google maps werd gemept, vanwege een zonderlinge zonsverduistering).

De chemische effecten van de explosieven kunnen van invloed zijn geweest op de toestand van ondergetekende en daardoor hun effect  hebben op het verslaan van bovenstaande gebeurtenissen. Hiervoor mijn verontschuldigingen.

Een getuige.

leiding
De kampleiding

 

Photo_21-09-13_10_25_20

‘Team W’

Photo_21-09-13_10_25_28
Zaterdagochtend 8.15 uur: ochtendgymnastiek

Photo_21-09-13_10_25_38

Photo_21-09-13_11_37_25

Zaterdagavond 21 september:


Gehaktbal met pindasaus, soep, salade. Er werd goed gegeten door de kids.


De legerkoks Karin en Marcel Rolvink.


Samen met generaal Frank van Schie op de foto…


De bonte avond gaat van start.

Bekijk ook de foto’s via onze fotogallerij (zowel de gallerij op onze site alsmede op picasaweb)