Speler van de week

Speler van de week

Bertine BrehlerOm wat meer van elkaar te weten te komen en erachter te komen welk verhaal er achter onze leden schuilt, hebben we de ‘Speler van de week’ in het leven geroepen.

Bertine Brehler is deze week de gelukkige! Bertine is de moeder van Nick en Demi en de vrouw van Jan. Ze speelt recreatief badminton (geen competitie) op de maandagavonden. Samen met Jan reizen ze door het hele land om hun kinderen te laten badmintonnen op allerlei leuke toernooien. In de betrekkelijk korte tijd dat Bertine nu lid is heeft ze een hoop geleerd over de badmintonwereld door het kijken bij toernooien en zoals verderop in het interview te lezen is levert dit alles dus ook een nieuwe hobby op! Lees snel verder voor het interview met Bertine! 

Leeftijd: ’43 jaar.’

Hoe lang lid: ‘2 jaar en 10 maanden.’

Hoe ben je erop gekomen om bij BC Pijnacker lid te worden?

‘Eigenlijk door mijn dochter Demi. Via haar zijn we in contact gekomen met badminton en ben ik (zijn wij) lid geworden.’

Wat is je favoriete onderdeel in het badminton en waarom?

‘De dubbel, want dat is minder vermoeiend (intensief)!’

Wat zijn jouw sterke punten tijdens het spelen?

‘De cross-dropshot.’

Wat is je beroep/opleiding/school?

‘Ik ben Adviseur Europese Aanbestedingen binnen een ICT Bedrijf. Wij beantwoorden dagelijks aanbestedingen. Mijn rol is het lezen van stukken, kijken of er zaken in staan waar wij niet aan kunnen voldoen en waar mogelijkheden zitten binnen de aanbestedingswet.’ 

Wat zijn je hobby’s?

‘Wij zijn erg betrokken bij Demi en Nick en vinden het dan ook erg leuk om te kijken bij de wedstrijden die zij spelen. Doordat wij iedere dag in de badmintonhal zitten, hebben wij weinig tijd voor andere dingen. Dat lijkt saai, maar je bouwt binnen de badmintonwereld een sociaal leven op. Ik vind het erg leuk om te zien hoe kinderen groeien in hun spel en resultaten behalen.’Verder vind ik taarten bakken heel leuk om te doen en zwemmen.’

Wat is je favoriete toernooi?

‘Zelf speel ik geen toernooien of wedstrijden. Het ouder kind toernooi vind ik leuk om te spelen samen met mijn kinderen, maar mijn favoriete toernooien zijn wel de Junior Master Toernooien. Hier spelen jeugdige spelers die in de senioren competitie al op hoog niveau wedstrijden spelen waardoor je veel spannende wedstrijden te zien krijgt.’

Wat vind jij het leukste aan BC Pijnacker?

‘Er is veel ruimte om te spelen!’

Wat is jouw leukste/mooiste/indrukwekkendste herinnering bij BC Pijnacker?

‘Mijn mooiste herinnering is wel het moment waarop Nick zijn allereerste punt maakte in een wedstrijd. Hij juichte of hij de wedstrijd gewonnen had. Zo enthousiast en vol energie, dat was prachtig om te zien. Deze foto is op de flyer van BCP gebruikt :-). Verder waren er vele mooie momenten van Demi. De sportprijs van het jaar, NK RKR 3e en vorig jaar met het team 1ste op het NK RKR.’

Wie is je voorbeeld in de badmintonwereld?

‘Er zijn vele spelers die ik graag zie spelen. Ieder heeft zo zijn specialiteit of karaktereigenschappen die mooi zijn om te zien. Als ik er dan een voorbeeld mag kiezen is dit Mark Caljouw bij de mannen en Alida Chen bij de vrouwen.’ (Beiden actief in de Eredivisie in Nederland).

Speel je het liefst met veren shuttles of met nylon shuttles?

‘Veren shuttles. Het kost minder kracht om de shuttle op de achterlijn te krijgen.’