Jeugdcompetitie

Klinkende overwinning op DKC door opstapteam 5

Op 24 april moest team 5 in de opstapcompetitie het opnemen tegen een team van DKC, waar eerder in de uitwedstrijd gelijk tegen werd gespeeld. DKC is een club met een rijaltke historie, die altijd moeilijk te bespelen is. Eerder zijn er zelfs jonge BCP’ers daar hun geluk gaan zoeken, een zware opdracht dus. Gelukkig was trainer Aad er om een oogje in het zeil te houden, samen met Tim, Jasper en bestuurslid Jos. Daarbij werden zij gesteund door de altijd actieve familie Brehler. Zij kwamen niet alleen hun zoon Nick coachen, maar ook de spelers en ouders bijstaan met raad en daad.
Gelukkig waren onze spelers goed voorbereid en heeft de training op de zaterdag en woensdag veel effect. Begonnen werd met de dubbels. Koen en Bas raakten de pluimbal zuiver en trokken gelijk het eerste punt binnen met goed samenspel. Lotte en Chanel hadden het zwaarder. Chanel, jongste en kleinste teamlid: ‘de tegenstanders sloegen vaak naar Lotte, die net terugkwam van een slaapfeestje. Ik heb haar geholpen en gaf haar het advies om hoog achterin te serveren en de shuttle los te laten als haar racket naast haar lichaam was. Ook adviseerde ik haar rustig te blijven en niet te balen als het even niet even niet gaat. Ons plannetje lukte en we wonnen in 2 sets’. Daarmee werden de eerste 2 punten gepakt.

De dubbels werden gevolgd door de singles, waar Bas als eerste moest aantreden tegen een geslepen tegenstander. Ondanks verwoede pogingen van de tegenstander lukte het hem niet te winnen van Bas. Hij joeg hem van voor naar achter en haalde de volle buit binnen. Eva had het makkelijker tegen het DKC-meisje, die met minder ervaring de shuttle niet goed kon raken. Eva zette haar makkelijk aan de kant in 2 sets. De eerste 4 punten waren binnen!
Koen had het zwaar tegen zijn slimme tegenspeler en het lukte niet hem met harde meppen en veel humor onder druk te zetten. Het eerste verliespunt werd genomen. Chanel moest het opnemen tegen een lange DKC-snijboon. Ondanks haar jonge leeftijd en kleine maat verraste zij de jongen door hem van links naar rechts te sturen. Chanel: ‘hij sloeg heel hard waardoor ik veel moest lopen. In de 2e set probeerde ik hem met diepe slagen op zijn backhand te pakken en hem veel te laten lopen door te slaan waar hij niet stond. Er vielen wat druppels van het plafond op de baan, waardoor ik viel, maar maakte wel het punt! ‘ Dit was helaas niet genoeg voor de winst.
Na de singles moesten de mixen uitmaken of het winst werd of gelijkspel. Lotte en Eva hadden het zwaar tegen de DKC’ers en konden de winst niet pakken. Ondanks het aanvuren door de ouders kregen zij de vis niet op het droge. Stand werd 4-3. Daardoor zou de laatste partij uitmaken of het weer gelijkspel of winst zou worden. De laatste partij was die van Bas en Chanel, die met veel inzet en variatie in slagen het verschil moesten maken. Chanel: ‘Bas maakte veel punten door te smashen en te hoge ballen af te maken. Gelukkig maakte het meisje veel servicefouten en werd makkelijk gewonnen’.
Het thuisvoordeel werd goed uitgebuit. Dit met een klinkende overwinning 5-3 als resultaat.
Duimen omhoog voor BCP jeugdteam 5!
Chanel Snijders