Algemeen nieuws

Samenwerkingsovereenkomst met TTVP is ondertekend!

Samen sterk is het motto!

Badminton en tafeltennis zijn sporten die veel overeenkomsten hebben. Het zijn beide netsporten en zijn veelal bekend van de camping, maar in Pijnacker zijn er ook enthousiaste verenigingen die elke week op de baan staan om de sport fanatiek in de zaal te beoefenen. De beoefenaars maken gebruik van een racket met een shuttle of een bat met een balletje, waarmee zeer hoge snelheden worden behaald. De sporten zijn hierdoor zeer explosief en goed voor de lijn.

img-20190320-wa0000Badminton Club Pijnacker (BCP) en Tafeltennisvereniging Pijnacker (TTVP) namen in 2016 en 2017 (met nog een netsport) samen het initiatief voor SportInspire: een evenement voor iedereen die kennis wil maken met verschillende sporten. Sindsdien zijn de verenigingen elkaar niet uit het oog verloren en zijn er diverse verkennende gesprekken over mogelijke samenwerkingen geweest. Nu hebben zij besloten de samenwerking nog verder te intensiveren. Op maandag 18 maart hebben beide voorzitters Frank van Schie (BCP) en Roel van der Beek (TTVP) daartoe in Sporthal de Viergang een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De samenwerking omvat te beginnen dat de verenigingen per 1 juni samen en tegelijkertijd gaan sporten in Sporthal De Viergang, waar BCP al speelt. Hierdoor kunnen badmintonspelers op dezelfde avond tafeltennissen en tafeltennissers badmintonnen. Beide verenigingen hopen met dit initiatief meerwaarde te creëren voor bestaande en nieuwe leden. Een bijkomend voordeel is dat de verenigingen de volledige zaal zo optimaal mogelijk kunnen inzetten, waarmee kosten worden bespaard.

Verder is het de bedoeling dat de verenigingen onderlinge bestuurservaringen en expertises uitwisselen en activiteiten die van wederzijds belang gaan organiseren, zoals destijds SportInspire.

img-20190320-wa0001

BCP en TTVP, die dit jaar beide hun 50-jarig jubileum vieren, behouden hun eigen naam en identiteit en blijven verantwoordelijk voor het eigen verenigingsleven en de eigen exploitatie. Door samen te werken hopen zij sterker in de toekomst te staan. BCP en TTVP geven hiermee een mooie invulling aan wat in de nota Sport en Bewegen van de gemeente ‘sterke verenigingen’ wordt genoemd.

Een mooie en interessante samenwerking waar beide verenigingen veel van verwachten.