Toernooien

Goede prestaties BCP Jeugd in Capelle a/d IJssel

BC Pijnacker is trots op zijn jeugdspelers. Die doen het niet slecht. Vooral spelertjes die niet alleen competitite spelen, maar ook af en toe een toernooi doen, doen het goed. Daar leren ze nog meer van.

Afgelopen zaterdag speelden 6 jeugdleden op het 8e Open Jeugdtoernooi van Badmintonclub Schollevaar in Capelle a/d IJssel. Dat is zeker een goede opwarmer voor de clubkampioenschappen van zondag. Dit bekende toernooi is vrij breed en blijft leuk om te doen.

Chanel en Youri
Youri (BC Zigo) en Chanel

Het jongste talentje Chanel Snijders deed mee in de onderdelen Gemengd dubbel en de Single onder 11 jaar. Ze sneuvelde in de halve finale single en werd daar 3/4e. Met de Gemengd dubbel samen met Youri Wiedeman van BC Zigo werd ze tweede, dus wel mooi een tweede prijs. Goed gedaan, ze is tenslotte nog maar 8 jaar.

Net 10 geworden is Tim Meulstee. Tim deed mee met zijn Single onder 11 jaar, en met het Gemengd Dubbel, samen met Frederique Lenssen, onder 13 jaar. De singles waren bij dit toernooi een afvalsysteem. Dus als je een wedstrijd verloren had, dan hoefde je ook geen single meer te spelen. Dat overkwam Tim gelukkig niet direct. Hij won er maar liefst twee! De derde single was, net zoals bij Chanel, de halve finale waar hij verloor. Goed gespeeld en een verdiende 3/4e plek.
3e werd hij met Frederique met het Gemengd Dubbel waarbij ze ook nog eens tegen clubgenote Meike de Kraa moesten. Tja, dan heb je nu eenmaal als je in dezelfde leeftijdsklasse speelt als andere clubmaatjes. Voor deze plek hoefden ze zich zeker niet te schamen, want het was een zware poule, en de wedstrijden waren vooral driesetters met standen die dicht bij elkaar lagen.

Frederique deed verder alleen nog de meisjes dubbel onder 13 jaar. Samen met Meike de Kraa. Ze kwamen hierbij helaas de poule niet uit, ook best wel een zware poule. Maar wie niet waagt wie niet wint en leerzaam is het altijd.

schollevaar2016-meike
Janique en Meike

Meike de Kraa, die op de RJC toernooien het heel goed doet, speelde naast de eerder genoemde dubbel met Frederique, ook nog een Gemengd Dubbel met Janique Sonneville van Badminton Club Conquesto. Samen speelden ze heel goed en werden eerste! Goed gedaan!

schollevaar2016-lucas-cas
Lucas en Cas

Cas van den Biggelaar deed mee in de onderdelen Single en Dubbel (samen met Lucas Tettero) onder 15 jaar. Cas had meteen een pittige wedstrijd en verloor deze helaas waardoor hij klaar was met de single. Samen met Lucas met de Dubbel ging het een stuk beter. Samen speelden ze uitstekend waarbij goed gekeken en geplaatst werd. Ze kwamen tot de finale, waar ze net niet opgewassen waren tegen ervaren toernooispelers en met een driesetter, waarbij ze in de derde set tot 17 punten kwamen, nipt verloren. Maar wel een verdiende tweede plaats voor deze heren!

Allemaal gefeliciteerd namens BC Pijnacker!