Informatie Senioren

BCP senioren kamp 2017

Zonnebloem?thumbnail FullSizeRender
Hmm. Als ik de titel intik doemt bij mij direct het beeld van de Zonnebloem voor ogen. En eerlijk toegegeven, na het latlopen en de zeepbaan strompelde er ook zeker diverse ‘oudjes’ over het veld.

Het werkelijke beeld:
Maar nu even het werkelijke beeld oproepen.
Stel je voor 20 woeste rovers. Tot op de tanden bewapend en gretig om het ruime sop te kiezen. Met Bas Blackbeard L. aan het roer vertrokken de slagschepen (vooral die van Annemarie Vikíng (of is het Víking) naar het verre oosten.
Al gauw hadden de rovers hun doel bereikt, het gebied verovert en is er met het onbekende in het vooruitzicht, nog extra proviand ingeslagen.

Kennis en vaardigheden:
Als rasechte zeeschuimers werd direct het vuur aan de schenen gelegd, werd onze piratenkennis getest, onze signaalvaardigheden op de proef genomen, en had de bemanning al snel een aanslag gepleegd op de aanwezige proviand. Iets waar kustkaper Tanis zich heldhaftig door heen gewerkt had, en alleen de volgende dag een klein ietsje pietsje uit het lood geslagen was.
Als het ging om vaardigheden stonden wij wederom ons mannetje, en middels briljante seinen, werden de lastigste opdrachten ten uitvoer gebracht, en met de nodige bluf werden tegenstanders hun (edel)stenen afhandig gemaakt.

Krachtmeting:
De volgende dag werd vooral een fysieke uitputtingsslag, waarbij de dekglijers hun meters maakten, de mannen met flinke noten de hete aardappel soldaat maakten, en techniek en de sterren werden gebruikt om het golven te bedwingen.
Dat het ruige leven van een piraat vol gevaren is, is eigenlijk geen verassing. Waar een deel van de bemanning zijn poot stijf hield, sloeg kamikaze Tim genadeloos toe. Tot het laatst toe gestreden behaalden zij daarmee de overwinning maar hebben zij het zelf toch niet gered.

Bont en blauw:
Dit beschrijft eigenlijk wel het avondprogramma. Of anders beschreven: drank, dans en liederen.

Strategenslagen:
Na de veldslag van de vorige dag werd op zondag opnieuw onze tactiek list en bedrog getest. Waar Louwe Loeck, Listige Laura de tegenstander voortdurend in de luren legden, legden anderen het loodje. Moe gestreden maar voldaan werd de buit uiteindelijk verdeeld, en werd nog eenmaal het dek geschrobd, voordat werd uitgevaren naar veilige haven.

Vertaling:
Nu kan ik mij voorstellen dat als landrot je hier geen touw aan kunt vastknopen. Dan stel ik voor je zo snel mogelijk voor het eerstvolgende seniorenkamp in te schrijven, en dit avontuur met eigen zintuigen te beleven. De mijne hebben in ieder geval weer genoten, en zolang ik het kan onthouden weer schitterende herinneringen vastgelegd. Een kamp duidelijk voor herhaling vatbaar.
HHHHAAAAAAAAARRRRRGGGGG

alt