ActiesAlgemeen nieuws

AirBadminton clinic groot succes!

Net als voor alle andere sporten stond het seizoen voor ons, Badmintonclub Pijnacker, dit voorjaar ineens helemaal stil. Toen het buitensporten weer op gang kwam was er voor ons als kleine zaalsport nog steeds niet veel te halen en wat moet je dan? Met wat hulp van de gemeente en heel veel hulp van Hockey Club Pijnacker (HCP) konden we daar gelukkig een beetje verandering in brengen. HCP bood ons iedere zaterdagochtend voor twee uur lang een heel hockeyveld waarop wij een buitentraining konden verzorgen voor onze jeugdleden.

Nu is badminton in de buitenlucht is wel een uitdaging, maar dat de kinderen weer konden bewegen was erg fijn. Doordat badmintonnen met wind een uitdaging is kwam er een nieuwe ontwikkeling, namelijk de AirShuttle. Een speciaal ontwikkelde shuttle van een ander materiaal en vorm, beter geschikt voor het spelen in de buitenlucht. De shuttles hebben minder last van de wind en ze zijn snel! Hiermee is het AirBadminton geboren.

De AirShuttles waren dus een welkome aanvulling voor het buiten badmintonnen en trainen.

De Nederlandse BadmintonBond heeft het AirBadminton omarmd als nieuwe buitenvariant van de badmintonsport en om dat te promoten werden er in heel Nederland 10 AirBadminton clincs verloot onder de belangstellende badmintonclubs en BCP was een van de gelukkige winnaars. Woensdag 15 juli was het zover. Drie clinics van ieder een uur, één voor de jeugd t/m 12 jaar, één voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar en de afsluiter was voor de senior leden. Dankzij de gastvrijheid van de HCP mocht dit allemaal opgezet worden op het hoofdveld voor de HCP kantine. Er kwamen twee trainers met AirBadminton ervaring van de bond en die hebben drie geweldige clinics neergezet, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de deelnemers en met de nieuwe speelvormen die voor het AirBadminton zijn bedacht. Zo kwam er zo net voor de vakantie en zomerstop toch nog een sportieve en vrolijke afsluiting aan een heel vreemd badminton seizoen.