Algemeen nieuws

UPDATE 02-02-2021: Impact nieuwe maatregelen BCP

UPDATE 02-02-2021: Zie update op

Algemeen
Dinsdag 2 februari kondigde het demissionaire kabinet de (her)opening van de basisscholen en de kinderopvang aan. Het is een eerste, uiterst voorzichtige stap, vooruit. Voor het badmintonnen is het (helaas) afwachten. De geldende maatregelen zijn verlengd tot in ieder geval 2 maart. Op 23 februari beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 2 maart nodig zijn.

Routekaart
De rijksoverheid heeft een routekaart gemaakt waarin zichtbaar is wat er wanneer (en voor welke sector) mogelijk is. De routekaart is te vinden op: 
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/02/02/routekaart-coronamaatregelen

De huidige maatregelen die gelden voor de sport kunt u vinden op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport

—————————————————————————————————————


UPDATE 14-12-2020: Vanavond is voorlopig onze laatste speelavond. Van 15 december t/m 19 januari mag er door het maatregelpakket van de overheid geen badminton plaatsvinden. Aan al onze leden fijne feestdagen gewenst. Wij hopen iedereen in goede gezondheid weer te mogen ontvangen in 2021.

——————————————————————————————————

UPDATE 19-11-2020: Zie update op https://www.badminton.nl/nieuws/corona-update-situatie-na-persconferentie-17-november. Vooralsnog vinden alle speelmomenten doorgang, met inachtnemening van de geldende maatregelen. Ook de training op maandag gaat nog steeds door. Wij nemen het advies van Badminton Nederland over en houden het nog steeds op singelen. geen dubbel wedstrijden.

——————————————————————————————————-

UPDATE 09-11-2020: De gevolgen van de nieuwe maatregelen voor de badminton zijn hier te vinden: https://www.badminton.nl/nieuws/badminton-en-corona-4-november Vooralsnog vinden alle speelmomenten doorgang, met inachtnemening van de geldende maatregelen. Ook de training op maandag gaat weer door.

———————————————————————————————————

UPDATE 26-10-2020: Voor senioren wordt er gespeeld op maandag 26-10, woensdag 28-10 en donderdag 29-10. Let op wel alleen singelen en thuis omkleden want de kleedkamers zijn gesloten. De training op maandag vindt geen doorgang. De jeugdtrainingen vinden vooralsnog wel doorgang. Ook de seniorentrainingen op woensdag vinden vooralsnog wel doorgang.

—————————————————————————————————–

UPDATE 18-10-2020: Morgen is er geen tossavond maar je kunt wel vrij komen spelen. Let op wel alleen singelen.

—————————————————————————————————-

Beste leden van BCP

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond gelden er per woensdagavond 14 oktober vanaf 22.00 uur voor de sportwereld nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dammen. 

Als vereniging volgen wij de berichtgeving van Badminton Nederland. Op de website van badminton Nederland kun je het volgende vinden.

Jeugd

Voor de jeugd is er nagenoeg geen beperking. Kinderen tot en met 17 jaar mogen badmintonnen, ook in teamverband. De junioren kunnen dus blijven trainen. Alleen competitiespelen is niet mogelijk.

Volwassenen

Iedereen vanaf achttien jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend, maar de 1,5 meter moet binnen de sport wel worden gehandhaafd. Dit komt er op neer dat er geen dubbels gespeeld mogen worden, maar voor de senioren wel een single-training kan worden verzorgd met als maximum 30 personen (exclusief jeugdspelers) in de sporthal.

Zolang wij dus nog de hal kunnen huren, kun je dus wel komen spelen maar even geen dubbels meer. Voor wat betreft trainingen gaan deze in principe door. Wij zijn wel de komende weken in gesprek met onze trainers wat zij prettig vinden om te doen. Meestal houden zij jullie persoonlijk op de hoogte via de app.

Competitie

De Bondscompetitie zal met ingang van vandaag vier weken stilliggen. Dit betekent dat er in ieder geval twee volledige speelrondes moeten worden ingehaald. Gezien het drukke programma in de Eredivisie en Eerste divisie gaan we met deze clubs in gesprek om te kijken naar een oplossing. Op een later moment zal worden bekeken wanneer de speelrondes worden ingehaald. Meer info hierover volgt.

FAQ NOC*NSF

NOC*NSF heeft op haar website een FAQ gemaakt met het antwoord op de meest prangende vragen. Momenteel wachten we op een nieuwe versie van de FAQ naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober.

Het is helaas roerige tijd waarin wij nu leve maar #AlleenSamen krijgen we het coronavirus onder controle! Help elkaar, steun elkaar en respecteer elkaar! #BadmintonDoenWeSamen

Mocht je nog steeds vragen hebben neem dan conact op met het bestuur.