Nieuwe bespanservice in het dorp!

Wie ben ik?

Mijn naam is Pascal van der Sman. Ik ben sinds jaar en dag actief in de badmintonwereld als speler, ouder en coach. Ik ken dan ook het vervelende gevoel, zodra er weer een snaar is geknapt. Dat gaat weer tijd en geld kosten.

Mij is gevraagd om ook voor jullie te gaan bespannen. Ik bespan al rackets voor onder andere Schollevaar en Lansingerland op een elektronische bespanmachine met een nauwkeurig instelbare hoeveelheid kilo’s. Ik heb inmiddels al grote hoeveelheden rackets bespannen voor zowel recreanten en eredivisiespelers, dus qua ervaring zit het wel goed. 

Wat moet je weten?

Hieronder nog even wat informatie over bespannen in het algemeen en snaren in het bijzonder. Je hebt namelijk twee beslissingen te nemen als je een racket laat bespannen.

Als eerste bepaal je het snaartype. Er zijn heel veel soorten snaren, maar de meeste kun je onderverdelen in een ‘zacht speelgevoel’ en een ‘hard speelgevoel’. Dit is geheel naar eigen voorkeur, al zie je vaak dat de zachte varianten meer gebruikt worden door spelers die met een nylon shuttle spelen en de harde varianten vaker worden gebruikt door spelers die de voorkeur geven aan veren of hybride shuttles. 

Ten tweede bepaal je het aantal kilo’s. In de regel geldt hier dat hoe strakker de bespanning hoe meer controle. Bij een strakke bespanning wordt de sweetspot kleiner en vergt het dus meer techniek om de shuttle goed te raken. Ook duurzaamheid van de bespanning wordt minder naarmate er meer kilo’s op staan. Voor nylon geven de meeste spelers de voorkeur aan 9/10 kilo. Met veren meestal 11/12 kilo. Ik heb echter ook wel uitschieters naar 14/15 kilo. In die gevallen vervalt meestal de garantie op het racket door de fabrikant.

Wanneer je toch nog niet weet wat je moet kiezen, dan zal ik op basis van het racket en je speelstijl de meest gekozen variant voor je gebruiken. Zo leer je na elke bespanning een beetje meer waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Welke snaren zijn beschikbaar?

In onderstaand overzicht vind je de snaren die standaard op voorraad liggen. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om in overleg andere snaren te leveren.

Snaar

Yonex BG65

Yonex BG65 Titanium

Yonex BG80

Yonex BG80 Power

Yonex Nanogy 95

Yonex Nanogy 98

Victor VS850 Nano

Ashaway Zymax 66 Fire

Ashaway Microlegend XL

Topo PA-95 Titanium

Dikte

0,70 mm

0,70 mm

0,68 mm

0,68 mm

0,69 mm

0,66 mm

0,68 mm

0,66 mm

0,73 mm

0,68 mm

Type

Soft Feeling

Durability

Hard Feeling

Power and Repulsion

Durability

Repulsion

Control

Medium Feeling

Durability

Durability

Kleur

Wit

Rood

Geel/Roze

Oranje

Amber

Amber

Wit

Oranje

Wit gemêleerd

Wit

Prijs

€ 15,00

€ 17,00

€ 17,00

€ 17,00

€ 17,00

€ 17,00

€ 15,00

€ 15,00

€ 17,00

€ 15,00

Wanneer je je grip geen grip meer kan noemen, dan heb je de mogelijkheid om direct bij het bespannen een nieuwe grip erop te laten zetten. De basegrips kosten € 5,00 /stuk en overgrips kosten € 2,00 /stuk of je hebt er zelfs al 3 voor € 5,00. De grips zijn in allerlei verschillende kleuren beschikbaar. 

Hoe werkt het?

In Pijnacker hebben we een centraal inlever- en ophaalpunt ingericht, namelijk bij Hobotrip. De verschillende stappen zijn omschreven bij het artikel ‘racket bespannen‘ in onze webshop.

Wanneer het racket zeer snel gedaan moet worden, kun je je racket ook gewoon bij mij thuis afleveren.

Ik kijk er naar uit om jullie bespanservice te verlenen.