Algemeen nieuws

Wat een gezelligheid! Of is het te druk? Zo gaan we er mee om.

Sinds we meer mogen badmintonnen, merken we dat het steeds drukker wordt in alle speelzalen en zien we ook een behoorlijke aanwas van nieuwe leden, en dus ook nieuwe gezichten in de zaal. Hier zijn we natuurlijk heel erg blij mee, en we heten alle nieuwe leden welkom bij ons prachtige vereniging! Wel merken we op dat sommige plekken zo druk zijn, dat leden lang moeten wachten voordat ze kunnen spelen, of dat de niveauverschillen zo groot worden dat het voor onze trainers lastig wordt om voor iedereen een uitdagende en leerzame training aan te bieden.

Om die reden heeft het bestuur met de trainers en leden gesproken wat we kunnen doen om iedereen genoeg ruimte te geven om te sporten en om aan alle leden die willen trainen een uitdagende training aan te bieden. De uitkomst hiervan is dat we op sommige plekken de zaal langer doorhuren, waardoor er meer speelmogelijkheden gecreëerd worden en dat onze trainers, Laura en Theo, bereid zijn langer training te geven, wat ervoor zorgt dat ieder een uitdagende training op zijn of haar niveau kan krijgen. 

Concreet gaan onze speelavonden er als volgt uitzien:

We hebben de volgende twee trainersgroepen onder leiding van Theo:

  • Van 20:00 tot 21:00 uur trainen de recreanten
  • Van 21:00 tot 22:00 uur trainen de beginners

Indien je twijfelt over de groep waar je het beste in kan spelen is dit het makkelijkste om even aan Theo voor te leggen of om op voorhand contact met ons op te nemen.

Daarnaast blijft de mogelijkheid om vrij te spelen uiteraard bestaan. Het spreekt dan ook voor zich dat op het uur dat je niet traint je welkom bent om vrij te spelen. Dit vrijspelen werkt als volgt:

  • Op avonden waarop er competitie gespeeld wordt, is de baancapaciteit beperkt en moeten we dus ‘afhangen’ zoals we dat vroeger ook altijd deden. Zorg er daarom voor dat je jou spelerspas altijd bij je hebt, zodat je deze kan gebruiken voor het afhangen. Het afhangen zorgt ervoor dat we voldoende doordraaien en dat iedereen voldoende speelmogelijkheid krijgt. Daarnaast is dit een goede mogelijkheid om in combinaties te spelen waar je minder vaak in speelt wat tot verassende en leuke partijen kan leiden. Het systeem van afhangen is niet ingewikkeld. We willen de bestaande leden vragen het systeem van afhangen uit te leggen aan nieuwe leden daar waar dat gevraagd wordt.
  • Op avonden waarop er geen competitie gespeeld wordt is er voldoende baancapaciteit en hoeft er voor het vrijspelen dus niet afgehangen te worden.

Alle thuiswedstrijden van onze teams zijn terug te vinden in de agenda op de website. Kijk dus even op de website als je wilt weten of er wel of geen competitie gespeeld wordt.

We hebben de volgende twee trainersgroepen onder leiding van Laura:

  • Van 20:00 tot 20:45 uur trainen de beginners
  • Van 20:45 tot 21:30 uur trainen de recreanten/competitie

Vanaf kwart voor 8 hebben de starters de mogelijkheid om alvast warm te spelen en een warming-up te doen. De gevorderden zijn al vanaf 8 uur welkom om rustig warm te spelen en eventueel rustig wat oefeningen te doen, dan wel een partijtje te spelen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om de gehele avond vrij te spelen, dus voel je welkom om eerder te komen dan wel langer door te spelen!

Ook op donderdagavond merken we dat het steeds drukker wordt. Voorheen hadden we de zaal gehuurd tot 10 uur. Om iedereen voldoende mogelijkheid te geven te spelen op donderdag hebben we besloten de zaal een half uur langer te huren. Dit resulteert in de volgende speeltijden:

  • Van 20:30 tot 22:30 uur spelen de leden vrij

Voorlopig gelden deze tijden tot het einde van 2021. Wanneer dit een succes is, zullen we dit het resterende gedeelte van dit seizoen doorzetten.

We hebben ruime speelmogelijkheden op maandag-, woensdag- en donderdagavond en we zijn er dan ook van overtuigd dat al onze leden met plezier bij de vereniging kunnen badmintonnen. Indien je ergens tegenaan loopt of ontevreden over bent, kunnen we samen met jou naar een oplossing zoeken en een speelmogelijkheid vinden die bij jouw badmintonbehoefte past. Aarzel dus niet contact met ons op te nemen als je vragen, opmerkingen of suggesties hebt.