Algemeen nieuwsSponsors

Nieuwe samenwerking met Starshoe aangegaan!

Verkeerd gekozen schoeisel is een veel voorkomende oorzaak van blessures!

Veel sporters komen regelmatig in aanraking met overbelasting en blessures. In een flink percentage van deze gevallen gaat het om overbelasting of blessures die worden veroorzaakt door verkeerd sportschoeisel. Dergelijke blessures zijn in de regel perfect te genezen met fysiotherapie. Maar als de oorzaak niet wordt weggenomen komen de problemen terug zodra de sportbeoefening wordt hervat. Individuele keuzes moeten worden gemaakt op basis van onder andere gewicht van de sporter, manier van voetafwikkeling, maat en vorm van de voet en de diverse soorten van voetbelasting.

Op testbanen in ons bedrijf en op locatie worden de bewegende voet en uiteraard het gehele been met behulp van videobeelden geanalyseerd. Afwijkingen van de functionele normen aan voet-, enkel- en kniebewegingen kunnen beeld voor beeld worden teruggekeken. Met behulp van deze testgegevens over looppatroon en voetbelasting wordt nieuw schoeisel uitgezocht dat past bij het looppatroon van de sporter. Opnieuw worden video-opnames gemaakt ter controle. Zo krijgt ieder badmintonclub Pijnacker lid het meest geschikte sportschoeisel.

Starshoe adviseert sportschoenen met behulp van loopanalyses vanuit een uitgebreide anatomische kennis. Deze kennis komt voort vanuit verschillende vakdisciplines, waaronder fysiotherapie, podologie, podotherapie en bewegingswetenschappen. 

Voorkomen van blessures is altijd beter dan genezen!