Wie zijn onze nieuwe clubkampioenen?!

Voor het eerst in twee jaar was het weer mogelijk om clubkampioenschappen te houden. Op maandag 20 en 27 juni was het zover. Zo’n 30 spelers hadden zich aangemeld voor deze eindstrijd.


Nieuw was dat er nu geen aparte mannen- en vrouwencompetitie was. De organisatie bestaande uit Frank van Schie en Pauline Harmsen was blijkbaar van mening dat de vrouwen van BCP hun mannetje wel staan. En dat was ook zo.


Ook nieuw was de onderverdeling van het kampioenschap in competitief en recreatief, zodat er ook voor minder ervaren of getrainde spelers leuke wedstrijden te spelen waren.


Dit werkte heel goed! Op beide niveaus werden prachtige partijen gespeeld en tot het uiterste gegaan om de finale te halen. Onvergetelijk was de halve finale bij de recreanten tussen Jasper Ekkelenkamp en Pauline. Een driesetter waarbij beide tot het gaatje gingen, maar Jasper uiteindelijk aan het langste eind trok. Dat hij onmiddellijk hierna tegen de uitgeruste Joost Wagenaar de finale moest spelen, was een bijkans onmogelijke opgave waarvan hij zich toch kweet met een inzet die ieders bewondering afdwong. Maar uiteindelijk moest hij zich gewonnen geven aan de zegevierende Joost.

Bij de competitieve spelers ging het er niet minder heftig aan toe. De regerende clubkampioen Jasper Tanis bleek vastbesloten te zijn zijn titel te prolongeren, maar ook hij had de laatste avond zware tegenstand te overwinnen voor hij zijn finalepartij tegen Frank van Schie kon spelen. En in Frank moest hij uiteindelijk in een wedstrijd van hoog niveau zijn meerdere erkennen.


Behalve van de prachtige wedstrijden konden de deelnemers en hun aanhang ook genieten van de cake en taart die Paulien had gebakken. En die smaakten niet minder goed dan de wedstrijden!


Kortom, de clubkampioenschappen waren een waar feest om aan mee te doen of toe te kijken. Met als resultaat ware kampioenen in de personen van Frank en Joost.