JeugdJeugdkamp

Super succes voor Superhelden kamp 2022!

Vrijdag 23 september 2022 begon eindelijk weer het lang naar uitgekeken BCP Superhelden kamp 2022. Sommige BCP’ers waren schitterend uitgedost, en hadden de gedaante van een bekende superheld aangenomen, maar zoals een goed badmintonner betaamt, waren er ook velen die hun eigen superheld zijn, en zij waren dan ook als zichzelf verkleed!

 
Al snel werden de teams verdeeld, het transportmiddel bestegen, en in vliegende vaart het uiteindelijke doel in het midden van het land bereikt. Daar wachten ons echter een zware domper: Het kwaad had zich al veel verder over de wereld verspreid, en aan ons, superhelden in de dop, om de training te voltooien, en de aarde te behoeden van een totale overheersing van het kwaad.

 
De teams kregen meteen een pittige opdracht voor hun kiezen, en in het pikken donker, met alleen een zaklamp werd een speurtocht ingezet naar zulke vreemde wezens, dat dit wel van buitenaardse komaf moest zijn. En met het vervullen van deze eerste opdracht werd een eerste stap in het bestrijden van het kwaad gestart, en vergaarden de teams hun eerste licht energie.

 
Na deze eerste test lag een welverdiende nachtrust in de planning. Een deel van onze bemanning had hier echter hele andere ideeën over, en ontnam zichzelf en een deel van de bemanning hun nachtrust, een extra uitdaging in de beproevingen van de volgende dag.

 
De zaterdag waren wij niet alleen in de handen van het lot, ook de weergoden bemoeiden zich met de training van de superhelden, en gaven met extra regen de proeven een nog zwaarder gehalte. Maar de teams lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen, en de opdracht om een zo passend mogelijke nederzetting te stichten werd met vlag en wimpel geslaagd.

 
Ook het tweede deel van de zaterdag waarin de fysieke gesteldheid werd getoetst, werd geteisterd met hoge luchtvochtigheid. Maar ook dit deerden de helden niet. Met een schijnbaar gemak omzeilden zij ieder obstakel, en wisten doel te treffen. Wederom een succesvolle missie.

 
Op het basiskamp had Esmee ondertussen nieuwe talenten gerekruteerd, en daarmee werd geen poets, maar pannenkoeken gebakken. Wat eerst leek op enorme stapels, bleek voor de helden geen grote uitdaging, en de pannenkoeken vlogen dan ook de pan uit, de stapel op, de stapel af, de borden op, de monden door, de maag in, om daar op hun gemak rond te dobberen.
Gelukkig werd in de avond het weer wat beter, waardoor het kampvuur en de sterke verhalen tevoorschijn kwamen. De nachtrust werd door de meeste helden verwelkomd.
Het overwicht van het kwaad over de wereld begon te slinken, maar op zondag wachtten de helden nog een laatste beproeving. Op talloze manieren werden de teams uitgedaagd, en met groot enthousiasme, op een schitterende locatie, en een heerlijk zonnetje werd kwam dit kamp alweer bijna tot een eind.

 
Op de terugreis werd nog even wat verloren slaap ingehaald, en eenmaal bij de 4-gang aangekomen werd nog een allerlaatst mysterie opgelost. Hoewel het kwaad haar stem al bijna had verloren, werd door het uitspreken van de magische toverformule ook het laatste stukje weerstand verslagen, en voltooiden onze BCP superhelden deze missie.

 
Bescheiden als zij waren, wezen zij alle lofprijzingen snel van de hand, het was voor hen tenslotte de normaalste zaak van de wereld geworden, gewoon weer opgaan in de massa en onopvallend wachten op de volgende missie….. wat een superhelden!