JeugdJeugdcompetitieToernooien

Eerste RJC (Regio Jeugd Circuit)

Vorig weekend vond het eerste RJC (Regio Jeugd Circuit) plaats in Naaldwijk. Door een communicatiefout vanuit mijn kant hadden er toch een aantal leden zich ingeschreven zonder dat ik het wist. Zeer leuk natuurlijk en ik ben daarom alsnog langsgekomen zodat er tenminste één bekend gezicht was. Voor meer informatie hierover, zie onderaan dit bericht.


Nu wil ik graag iedereen informeren dat de deadline om je in te schrijven voor RJC Delft eindigt op 12 november 23:59. Dit is het volgende toernooi van het circuit en voor degenen die al hebben meegedaan, vergeet daarom niet je stempelkaart. Voor iedereen die het leuk lijkt om een keer mee te doen aan een toernooi, dit is een mooie gelegenheid. Zoals de naam al suggereert is dit toernooi in Delft (van Bleiswijckstraat 72), dus lekker dichtbij. Daarnaast gaan we dit keer als BCP met een grotere groep van minimaal 6 spelers ernaartoe, dus genoeg bekenden. Wil je meer informatie over toernooien, dan kun je de voorgaande mail van 9 september lezen, mij na de zaterdagtraining aanspreken of een mail sturen naar het volgende mailadres:  


Voor de geïnteresseerde spelers, ik zal de komende training (12 november) even achterblijven om te helpen met het inschrijven. Neem dan wel je inloggegevens van toernooi.nl mee. Heb je nog geen account? Maak die dan van te voren aan of we kunnen dat gewoon zaterdag doen. Hier is de site en het toernooi: RJC DelftNogmaals, er zijn wel inschrijfkosten voor het toernooi: “Het inschrijfgeld bedraagt 10 Euro voor 1 onderdeel, 19 Euro voor 2 onderdelen en 24 Euro voor 3 onderdelen. Dit is inclusief de verplichte toernooibijdrage van Badminton Nederland.”


Toernooi RJC BC Mix in Naaldwijk:

In het weekend van 29 en 30 oktober vond dus het RJC van BC Mix plaats. Omdat de meeste spelers die ik sprak niet konden maar wel wilden, had ik besloten dat RJC Delft een beter toernooi zou zijn om ons debuut te maken. Echter had ik dit alleen mondelings duidelijk gemaakt. Daarnaast had ik geen mails ontvangen dus ik dacht dat alles wel goed zou zijn. Toch kreeg ik de training voor de vakantie van jeugdleden Lena en Stan te horen dat zij mee zouden doen. Erg leuk, maar zij waren nu natuurlijk de enigen.

Beiden deden ze mee aan de enkel en de mixdubbel U13. Ze begonnen al vroeg op zaterdag en het feit dat Lena al voor de start van de wedstrijd door haar enkel ging was geen goed begin. De tegenstanders bleken ook nog erg sterk te zijn en wonnen ruimschoots van Lena en Stan. Daarna moest Lena een enkel spelen en werd al snel sip toen haar tegenstander weer zeer sterk was. Stan moest hierna enkelen en had als tegenstander de speler waar hij in de mixdubbel van had verloren. In het kort, het was geen leuke start van hun eerste toernooi. Stan was hierna alweer klaar voor de zaterdag en vertrok naar huis. Lena moest nog één wedstrijdje spelen. Om Lena weer enthousiast te krijgen had haar vader beloofd om loten te kopen als ze bepaalde aantallen aan punten haalde. Er werd tijdens het toernooi namelijk een klein loterijtje georganiseerd. Hij kreeg denk ik echter al snel spijt, want Lena won de wedstrijd in twee sets en behaalde daarmee het maximale aantal lootjes.

De zondag ging een stuk beter, want Lena en Stan wonnen beide mixdubbels. Lena won ook haar laatste enkel maar kwam daarmee de poule niet uit. Stan verloor zijn tweede enkel en kwam ook niet de poule uit. Bij de mixdubbels was er daarentegen maar één poule. Dus met twee winsten en één verlies zijn ze gewoon tweede geworden binnen dat onderdeel! De dag werd daarom mooi afgesloten met een prijsuitreiking waar ze hun eigen beker kregen. In de foto (rechts) kan je ze zien stralen.

Hopelijk gaan we dit binnenkort met meer jeugdleden doen, dus meld je aan!
Met vriendelijke groet, 

Remco van der Lee
Competitieleider JeugdBadminton Club Pijnacker


www.bcpijnacker.nl