Algemeen nieuwsJeugdJeugdkamp

Speurderskamp 2023 heel erg succesvol!

Het lot sloeg al toe tijdens het vertrek en de introductie van super speurder Cherr. Zij strompelde zwaar aangeslagen naar de groep verzamelde speurders in de dop. Het doel was duidelijk: uitvogelen wat er met Cherr was gebeurt, door wie, waarom, waarmee, en om wat. Om onze kwaliteiten zo goed mogelijk te verdelen, hebben wij een 6-tal topteams opgericht, namelijk de boskampioenen, de vleermuizen, de bosuilen, de bovengrondse mollen, het geheim en de brilsmurfen.

Met 29 jeugdigen tussen de 7 en 20 jaar vertrokken 9 begeleiders naar het bosrijke Driebergen. Dit was de start van weer een super badminton kamp!

Hieronder een kort verslag van één van de deelnemers:

Op vrijdag begonnen we met een spannende opdracht in het bos. We moesten op zoek naar de dorpsbewoners die in shock waren van de gebeurtenis, maar toch ook geslepen genoeg dat zij pas na betaling informatie loslieten. Later op de avond, nadat de jongste deelnemers hun nestjes hadden gevonden, werden er nog spelletjes gedaan tot in de late uurtjes.

Zaterdag werden we vroeg gewekt om met een ontbijtje te beginnen. Na het ontbijt hebben we de bekende BCP zeskamp gedaan. Dit was erg spannend en vermoeiend. Daarna waren net op tijd weer terug om te schuilen voor de regen en even lekker wat te lunchen. Daarna zijn we levend stratego gaan doen. Het was erg lastig en vermoeiend en de leiding ging het ons nog wat moeilijker maken door zelf mee te doen. Daarna hebben we ons allemaal voorbereid op de bonte avond. Iedereen moest iets gaan doen. Voordat de avond kon beginnen, moesten we eerst wat eten. Luuk en Esmee hebben zich uren in de keuken lopen uitsloven om het lekkerste broodje shoarma te maken. Na het eten begon de bonte avond met dansjes, quizzen en natuurlijk een aantal moppen erbij. De avond werd geopend door de teamcaptains met de kabouterdans! Dit was een groot succes. maar het is natuurlijk geen BCP bonte avond zonder de limbo dans! Daarna begon de disco. Hier werd veel gelachen en veel gedanst. Daarna was er nog een dropping en toen zijn we heerlijk gaan slapen.

Zondag werden we weer vroeg wakker gemaakt en begonnen we weer met een lekker ontbijtje en toen zijn we naar het bos gegaan om uit te zoeken wie Cherr had aangevallen. Na een hoop gepuzzel hebben we uiteindelijk de dader weten te ontmaskeren en konden we met een gerust hart weer naar huis. Zo kwam de 100e editie van speurderskamp tot een eind. Het was een zeer geslaagd weekend en we kunnen niet wachten tot volgend jaar!!!

Heel erg bedankt aan alle leiding voor het organiseren!!!